Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire descoase ițele mutării lui Tudorel Toader la Parchetul General: Ministrul justiției este supus la presiuni imense! Acesta este SCOPUL

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat joi, după întâlnirea de la Parchetul General, că va declanșa procedura de numire a unui nou procuror general. El a explicat că mandatul lui Augustin Lazăr expiră în luna aprilie și, astfel, la acel moment noul procuror să poată prelua funcția.

PSnews.ro a luat legătura cu jurnalistul Silviu Mănăstire, realizator al emisiunii ”Dosar de Politician”, de la postul de televiziune B1 TV, care ne-a oferit o reacția la cald la anunțul actualului ministru al Justiției.

Concret: jurnalistul a ținut să precizeze că schimbarea procurorului general cu doua luni înainte de expirarea mandatului, ”nu are niciun sens și nicio logică”. Mai mult, Silviu Mănăstire atrage atenția că ” Ordonanța lui Toader, mișcările sale în forță din ultima perioada, arată ca ministrul Justiției este supus la presiuni imense”.

“Nu are nici un sens și nicio logica sa schimbi procurorul general cu doua luni înainte de expirarea mandatului. Asta dacă nu cumva disperarea lui Tudorel Toader și a celor care îl păpușează a atins cote maxime. Ordonanța lui Toader, miscarile sale in forța din ultima perioada, arată ca ministrul Justiției este supus la presiuni imense. Trebuie sa livreze, sa pună la dispoziția PSD funcțiile de conducere ale marilor parchete. Scopul este blocarea unor dosare penale despre care jupânii PSD au aflat ca se afla în lucru la DNA și PG. Pe de alta parte, dacă vor fi preluate, cele doua parchete pot fi folosite ca maciuci electorale in perioada următoare. Cum se întâmpla din păcate și cu secția de investigarea a magistraților.

Problema de fond, cancerul din Justiție, este același de 30 de ani, direcționarea anchetelor in scopuri politice, in momente politice. Din păcate nu am avut niciodată o independența reala a sistemului judiciar la vârful lui. Justiția este folosită pentru reglări de conturi, ma refer la dosarele cu miza de la DNA și PG, nu la ansamblul sistemului, pentru ca marea majoritate a procurorilor simpli își fac meseria in mod corect. Șefii lor însă au făcut și fac partizanat politic. Schimbarea lui Lazar, omul lui Iohannis, cu un om al lui Dragnea înseamnă pe fond același lucru”, a declarat Silviu Mănăstire pentru PSnews.ro.

Nu în ultimul rând, realizatorul TV a făcut și o serie de previziuni sumbre legate de viitorul țării noastre. Astfel, acesta a atras atenția că  ”Ordonanța lui Toader, miscarile sale in forța din ultima perioada, arată ca ministrul justiției este supus la presiuni imense”.

”PSD-istii vor sa se răzbune pe cei care le-au făcut jupanilor lor dosare penale, sa facă și ei dosare oamenilor lui Iohannis. Este un război cumplit de care nu mai scăpăm. In ritmul acesta România va face implozie instituționala, procurorii se vor aresta între ei, politicenii se denunță și își fac plângeri penale zi de zi, sperând sa se distrugă reciproc, sa se anihileze.Ura și Razbunarea sunt adevăratele motivații ale așa zisei reforme din Justiție și a luptei împotriva abuzurilor. Din păcate este un cerc vicios, pentru ca in 2005 partidele de dreapta când au preluat puterea au acționat la fel: au declanșat lupta împotriva corupției, adică împotriva PSD. Iar PSD știe ca nu poate rămâne la putere dacă nu controlează procuratura, instanțele de judecată și serviciile de informații”, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *