Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire descoase ițele negocierilor PNL-USRPLUS-UDMR: „Cioloș a dovedit că este stăpân. Stăpânii lui sunt mai tari decât stăpânii lui Iohannis!”

psnews.ro

Într-o postare pe pagina de Facebook a emisiunii Dosar de Politician, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire descoase ițele negocierilor purtate de Ludovic Orban cu Dan Barna și Kelemen Hunor privind viitorul Executiv. Jurnalistul atrage atenția că Dacian Cioloș a dovedit că „este stăpân” în negocierile purtate cu Ludovic Orban, având în vedere că pluseriștii au reușit să obțină ministere-cheie în viitorul Executiv,

„Trebuie să recunoaștem niște lucruri. Singurul care știa ce a negociat, pe ce pleașcă majoră a pus mâna, era Cioloș.
A explicat clar ordinea în care a reușit să găbjească ministerele liberalilor, practic, de sub nasul lor de papagali: Cioloș a luat Justiția pentru controlul dosarelor penale (pușcăria, stimați liberali, dacă nu v-ați prins, o să vă prindă pluseriştii în curând), apoi banii europeni din programul de Reziliență, vreo 30 de miliarde. Apoi, Transporturile, adică din nou miliarde de euro și influența extraordinară față de Bruxelles (majoritatea firmelor de infrastructură sunt italo- germano- franceze).

Apoi, Economia cu societățile de stat bune de privatizat, Sănătatea, adică miliardele pentru multinaționalele din Big Pharma; Cioloș, practic, i-a umplut de sânge pe nefericiții de liberali.

La final a lăsat cireaşa de pe tort, Digitalizarea și Informatizarea, adică licitația pentru 5G, banii grei din IT care vor veni de la Bruxelles prin programul de digitalizare a administrației și a sistemului public in general.

Cioloș a dovedit că este stăpân. Iar stăpânii lui sunt mai tari decât stăpânii lui Iohannis. Jos pălăria!

La minutul 4 al video-ului de mai jos avem ceva amuzant, băbălăul de Barna nici nu știa ce ministere a obținut, le-a citit mirat de pe un caiet dictando, ca un școlar penibil, care nu avea ce căuta în peisaj. Omul era șocat de câtă putere și bani poţi primi din cauza prostiei/ticăloșiei unora. Dar Barna și Ghinea se vor trezi repede și vor bobina, au de şmenuit deja miliarde de euro, cariera lor de micuți combinatori de fonduri europene va exploda.

Maghiarii au închis balul: au luat miliardele de la Dezvoltare și mega-miliardele de la Mediu. Pentru necunoscători, ministerul Mediului, Apelor și, atenție, Pădurilor (!!!) este o fabrică de bani. Doar prin programul Green Deal vor fi pompate de la Bruxelles circa 10 miliarde de euro.

Papagalul-liberal care fumează când este depresiv a primit ministerul Finanțelor, adică onoarea de a împrumuta România ca prostul pentru a acoperi un deficit halucinant, și Ministerul Muncii pentru un papagal-prieten de la Gorj, fost pesedist combinator a cărui mămică este cercetată penal pentru evaziune fiscală în afaceri cu Complexul Energetic Oltenia.

Cel mai simpatic a fost Iohannis, el a validat rapid și telefonic lista rușinii pentru PNL, avea probabil o deplasare de weekend la Sibiu, un grătar porcin de sezon cu Andreas Huber la Cisnădioara”, scrie Silviu Mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *