Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire, despre ”colcăiala imundă de la Cluj”: Mizeriile politice din Ardeal sunt la fel de urâte și puturoase ca la “sudiști”

" "

Demisia cu scandal a lui Remus Lăpușan, fost lider al consilierilor PSD Cluj, și trecerea acestuia la Pro România i-a prilejuit ziaristului Silviu Mănăstire o dezvăluire despre ”mizeriile politice” de la Cluj.

”Acum vreo 15 ani, micul Boc l-a umilit pe marele ministru de Interne, Ioan Rus. Și a câștigat alegerile de primar la Cluj Napoca. Cu ajutorul neprecupețit al afaceristului/combinator Paszkan (ăla cu CFR Cluj). Apoi Paszkany s-a căptușit cu dosare penale, Băsescu a ieșit la televizor, a spus că finanțatorul/imobiliar care îl păpușa pe Boc este un “cetățean abuzat”.

" "
" "

Paszkany a scăpat de dosarele penale, Boc a ajuns premier. Sclaveții lui Paszkany au fost promovați in Guvern (vreo zece funcții), Toni Dascălu, mana dreapta a lui P. a ajuns secretar de stat la Transporturi, l-a umflat DNA pentru șpăgi de milioane de euro.

Boc a scăpat, Paszkany s-a asociat cu Ioan Rus și Vasile Dîncu în afaceri de presă, USL era la putere. Boc, Rus, Dîncu, Paszkany au pus-o de un blat politic ce tine deja de zece ani la Cluj.

Este o colcăială politică imundă în care nu mai există PNL, PD-L, PSD, UDMR. Ci doar combinații și multă liniște și afaceri imobiliare. Rus l-a pus pe unul Remus Lăpușan șef de formă la PSD Cluj, care Remus îi cerea voie lui Boc să respire.

În final, vine un nebun, Liviu Alexa, care îi știe pe toți sus scrișii (le-a fost și partener de afaceri) și le răstoarnă masa în cap. Alexa devine șef la PSD, Ioan Rus mai să facă apoplexie. Și iese un circ cu urlete și țipete de se aude de pe Feleac până pe Dâmbovița.

Mizeriile politice făcute la Cluj și peste tot în Ardeal sunt la fel de urâte și puturoase ca la “sudiști”, cum ne place nouă, ardelenilor, în mod superior, să spunem”, a scris Silviu Mănăstire pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”.

Demisie cu scandal

Remus Lăpușan a demisionat din PSD și din Consiliul județean Cluj și se va alătura partidului condus de Victor Ponta, relatează Ziua de Cluj.

„Cluj-Napoca este un centru universitar de excelență, un oraș cosmopolit, care poate fi condus doar de lideri politici recunoscuți de comunitate, prin urmare resping orice asociere cu actuala conducere a PSD Cluj și îmi înaintez demisia atât din PSD cât și din Consiliul Județean Cluj.

Evenimentele ultimelor săptămâni îmi confirmă sentimentul de neîncredere pe care îl am de o bună perioadă, cu privire la managementul defectuos al partidului, mai precis la slabul leadership din fruntea PSD, care inclusiv la Cluj a girat o conducere care nu reprezintă clujenii și comunitatea noastră, un intrus care îşi atacă proprii colegi şi aleşii locali. Stânga trebuie reprezentată în Cluj și îi invit pe toți cei care sunt animați de valorile social-democrate să intre în proiectul PRO România Cluj și să fie pro comunitate, pro bun simț, pro expertiză profesională și pro Europa.

În urmă cu douăzeci şi şase de ani am intrat în PSD (PDSR) pentru valorile social-democrate, în care am crezut și în care cred și astăzi, pentru liderii și intelectualii de stânga care au condus PSD de-a lungul timpului, în primul rând pentru cei din Cluj care au contribuit decisiv la aderarea României la NATO și Uniunea Europeană, pentru tradiția social-democrată din Ardeal, de expresie occidentală.

Am avut speranța, după 26 mai, că printr-un proiect de democratizare a PSD, vom reveni la optimizarea relaţiei de reprezentare şi democrație de partid care să nu fie pusă între paranteze de către un singur om dar se pare că actuala conducere nu a înțeles bine înfrângerea de la europarlamentare și a revenit la politica impunerii, în loc să asigure, statutar, alegeri libere”, este mesajul transmis de Remus Lăpușan.

Replica noului șef PSD Cluj

În replică, președintele interimar PSD Cluj, Liviu Alexa, a declarat că i-a solicitat de mai mult timp demisia lui Lăpușan, iar acesta din urmă ratat care a făcut mult rău județului Cluj.

„Remus Lăpușan era oricum un ratat politic. Era finalul său de carieră pentru un om care și-a depășit de mult condiția de țăran din Berindu. De aproape două decenii acest impostor politic care nu vorbește bine nici limba română, darămite vreo limbă străină, a supt din toate pozițiile și funcțiile de la stat, și nu pentru că e vreo lumină a intelectualității căci e tare modest intelectual, ci pentru că PSD l-a ajutat.
Acest agramat mai trebuie să își dea demisia din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Transgaz de unde ia lopeți de bani, având treabă cu gazul cum are Lionel Messi cu arhitectura. Astăzi Consiliul județean și PSD Cluj au scăpat de un om care a făcut foarte mult rău județului, dar foarte mult bine propriului său buzunar”, a transmis Liviu Alexa, scriu jurnaliștii de la Ziua de Cluj.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *