Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire, despre curățenia din ministerul de Interne și promovările suspecte: „Își plantează nestingherit oamenii”

" "

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a vorbit marți la ”Dosar de politician” despre curățenia făcută în ministerul de Interne, odată cu Guvernul Cioloș, dar și despre numirile controversate făcute de ministrul Petre Tobă în Ministerul pe care îl conduce.

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului de investigații Silviu Mănăstire:

" "

„Mai mulți șefi din poliție și procurori prahoveni au încercat să mușamalizeze un dosar de evaziune fiscală de zeci de milioane de euro în care este implicată gruparea Cosma. Mircea Cosma, baronul PSD de la Prahova, și fiul său, deputatul Vlad Cosma, sunt acuzați oficial că au susținut și protejat niște interlopi să facă evaziune cu bani ce proveneau de la Consiliul județean și de la autorități publice din Prahova. Cel care coordona sifonarea banilor, un anume Răzvan Alexe, ar fi beneficiat de protecția actualului subsecretar de stat din Ministerul de Interne, Viorel Dosaru, numit în funcție acum câteva zile de premierul Dacian Cioloș.

Dacă informațiile culese de SRI sunt adevărate, atunci există probe că în prima parte a anului 2013 soția chestorului Dosaru, prin intermediul unui șofer, a schimbat sume importante de lei în euro la un schimb valutar din centrul orașului Ploiești. Proveniența acestor sume de bani, se precizează într-un document al DNA, are legătură cu protecția pe care chestorul Dosaru i-ar fi acordat-o interlopului Răzvan Alexe și clanului PSD de la Prahova. Totuși, personajul care l-a promovat pe chestorul Viorel Dosaru în Ministerul de Interne nu este premierul Dacian Cioloș, este tocmai Ministrul de Interne Petre Tobă. Cioloș nu are habar ce interese și combinații există în acest Minister.

Toba l-a adus pe chestorul Dosaru în Minister pentru că dorește să completeze organigrama de la Interne cu oamenii săi cei mai apropiați. Tobă i-a dat afară din funcții pe oamenii aduși de Gabriel Oprea, iar acum reface Ministerul de Interne după propria plăcere. Înainte să-l aducă pe chestorului Dosaru de la Prahova, Petre Tobă l-a impus în funcția de șef al Poliției Române pe un anume Bogdan Despescu.

Chestorul Despescu are în carieră câteva umbre politice portocalii. Coincidența face ca în anul 2012, în plină campanie electorală locală, Bogdan Despescu să fie tocmai șeful poliție Prahova. Atunci Liviu Dragnea, șeful de campanie al USL, a declarat public că în județele Dâmbovița și Prahova șefii de poliție fac campanie pe față Partidului Democrat Liberal. La câteva zile chestorul Despescu a fost schimbat din funcție de Ministrul de Interne Ioan Rus.

Presa locală a relatat că Bogdan Despescu fusese promovat șef al poliției județului Prahova de către Roberta Anastase, cea care ocupa în timpul guvernării Boc, funcția de președinte al Camerei Deputaților. După ce a fost destituit, Despescu a reușit să-și găsească o funcție de șef de cabinet al șefului poliției Buzău. Însă Petre Tobă era deja șeful Poliției Române, pus în funcție de Gabriel Oprea, în guvernul Ponta, iar Despescu reușește să se salveze și ajunge șef al poliției județului Constanța. Apoi Despescu ajunge el în ditamai funcția de șef al Poliției Române, pe mâna aceluiași Tobă.

Cam așa se fac promovările și avansările în Ministerul de Interne, astea sunt criteriile de performanță tehnocrate. Si uite așa, o mână spală pe alta, iar Tobă își plantează nestingherit oamenii în conducerea Ministerului de Interne. Petre Tobă își permite să-și promoveze pe față apropiații din Poliție în funcții importante peste tot în Minister pentru că este protejat și el de un băiat din structura care conduce de fapt România și atunci când ești protejat poți să faci orice că nimeni nu-ți cere socoteală.

De exemplu, nimeni nu mai vorbește public despre plagiatul tezei de doctorat a domnului Tobă. Jurnalista Emilia Șercan a prezentat cu probe lucrarea de doctorat absolut halucinantă a Ministrului. Tobă nu știe nici măcar să citeze corect sursele. Premierul Cioloș, însă tace complice, iar un anume domn Curaj care este Ministrul Educației și amicul lui Petre Tobă tace și el”, a explicat Silviu Mănăstire.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *