Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire, despre moștenirea baronului Neculai Onțanu și directivele date din pușcărie

" "

În ultima ediție a emisiunii ”Dosar de politician”, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstirea a vorbit despre moștenirea lui Neculai Onțanu, primarul sectorului 2 din București, dar și despre relațiile acestuia cu politicienii și afaceriștii din jurul său.

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului de investigații Silviu Mănăstire:

" "
" "

”Astăzi o să vorbim despre moștenirea lui Neculai Onțanu, primarul sectorului 2 din București, un adevărat baron politic așa cum scrie la manual. Onțanu este primar de 16 ani în sectorul 2, dar acum a ajuns să-și petreacă ultimele sale zile din politică în celebrul arest preventiv numit „beciul domnesc”. Sistemul de complicității transpartinice și de afaceri creat de baron este atât de puternic, încât Onțanu a reușit, din pușcarie, să desemneze cine îi va fi urmașul la primărie. Miza Sectorul 2 din București sunt afacerile imobiliare-acest sector este zona cea mai căutată pentru astfel de investiții în Capitală.

Așadar, pe scaunul de șef al afacerilor imobiliare pe care Onțanu îl va elibera, se bat acum doi pretendenți: deputatul Dan Cristian Popescu de la PNL și un anume Mihai Toader din partea PSD. Recent numele deputatului Cristi Popescu a fost nominalizat în scandalul public al dezvăluirilor Alinei Petre, fosta noră a șefului SRI, Virgil Măgureanu. Deputatul este acuzat de familia Măgureanu că i-a pus la dispoziție Alinei Petre o mașină iar apoi fosta noră ar fi sustras cu ea mai multe obiecte și haine dintr-un apartament. Deputatul și fostă noră a lui Magureanu au recunoscut că au o relație sentimental, după ce amâdoi au divorțat. După izbucnirea scandalului în care Alina Petre a făcut denunțuri la DNA împotriva mai multor politicieni, relația ei cu deputatul Popescu a ieșit la suprafața în presă tabloidă. Nora lui Măgureanu și deputatul au fost identificați în diverse concedii exotice.

Popescu deține o avere importantă pe care deputatul susține că a acumulat-o din afacerile private făcute până în anul 2012. Acesta a deținut acțiuni și poziții de conducere în câteva companii multinaționale de publicitate outdoor. În 2012 a intrat în parlament din partea partidului Forța Civică, condus de Mihai Răzvan Ungureanu actualul director al Serviciului de Informații Externe _ SIE. Inițial, Popescu a fost membru al PNȚCD, apoi a intrat în PNL de unde a plecat după un scandal cu Crin Antonescu, apoi a făcut echipă cu Ungureanu pentru că în final prin fuziune să redevină liberal. Popescu visează să ajungă primar al sectorului 2 din București, încă din anul 2012 când a fost scos din cursă de Crin Antonescu-atunci USL-ul lui Crin și Ponta a vândut sectorul lui Neculai Onțanu.

Chiar dacă se află în pușcarie, Onțanu și-a pregătit succesiunea din cauză că sistemul sau clientelar trebuie să supraviețuiască. Omul desemnat de Onțanu să îi fie urmaș este viceprimarul sectorului 2 Mihai Toader. Acest Toader este tocmai fratele deputatului Rodica Nassar, șefa organizației PSD sector 2. Rodica Nassar este un personaj extrem de discret și influent în PSD încă din vremea guvernării Năstase-lliescu. În disperare de cauză Rodica Nassar își pune fratele să candideze pentru a salva primăria lui Onțanu. Legăturile dintre cei doi sunt puternice: baronul Onțanu i-a botezat cele două fețe ale deputatului Nassar iar, în schimb, familia Nassar a nășit-o la cununie pe fiică lui Onțanu. În 2002, primăria lui Onțanu i-a vândut Rodicai Nassar un teren special în sectorul 2. Cu ajutorul lui Onțanu, aceasta a fost aleasă parlamentar fără emoții în sectorul 2 din Capitală în anii 2000, 2004, 2008 și 2012.

Soțul deputatului PSD, pe nume Nassar Nassar, a înființat în anii ’90 Școală Libaneza, o unitate de învățământ privată, care a fost închisă ulterior. Nassar Nassar a mai deschis și școala privată Cambridge School of Bucharest, preferată de copii potentaților politici și bogătașilor din București. Școala funcționează în mod evident în sectorul 2 din București. Actualul viceprimar al sectorului 2 Mihai Toader, fratele deputatei PSD, a fost director adjunct al Cambridge School. De unde rezultă că familia Nassar- Onțanu nu lasă nimic la întâmplare când vine vorba de afaceri și politică. Interesant este că, baronul Neculai Onțanu a știut să întrețină relații apropiate și cu o altă doamnă importantă a politicii de pe Dâmbovița, este vorba de șefa PNL de la sectorul 2, senatorul Anca Boagiu. Boagiu este o fosta apropiată a președintelui Băsescu. Boagiu a fost aleasă în 2012, cu mari eforturi, senator PDL în sectorul 2 a lui Onțanu. Problemele penale ale baronul Onțanu sunt însă doar la început și au legătură tot cu guvernarea portocalie: toate marile retrocedări de terenuri și combinații imobiliare făcute de mafia imobiliară din anturajul lui Dorin Cocoș s-au făcut în sectorul 2. Onțanu ar trebui să se roage în zilele următoare de arest preventiv că nu cumva Stelian Gheorghe zis Stelu să se apuce să facă denunțuri serioase la DNA. Elena Udrea ar avea mari probleme!”, a explicat Silviu Mănstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *