Skip to content
" "
Politică

Silviu Mănăstire devoalează dedesubturile din ministerul Finanțelor. Ce se ascunde în spatele ultimelor decizii luate de ”discotecarul” Teodorovici și care ar fi cea mai mare teamă a ministrului

" "

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a făcut o serie de dezvăluiri, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de la B1 TV, despre dedesubturile din ministerul Finanțelor.

Astfel, jurnalistul explică ce s-ar ascunde în spatele ultimelor decizii luate de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, mai precis „de ce trebuie fiscalizat bacșisul și de ce se strânge atât de tare șurubul fiscal la micii comercianți” și care este marele risc pentru ministrul Finanțelor.

" "

„În 3 ani, premierul Victor Ponta a derulat mai multe experimente politice la ministerul Finanțelor, cel mai important minister al țării din ultima perioadă.

Primul experiment a fost Florin Georgescu, numit ministru la Finanțe în 2012. Georgescu, un adevărat tiranozaur al sistemului bancar s-a plictisit repede și s-a întors la Banca Națională.

Al doilea experiment ministerial a fost înfiintarea ministerului Bugetului pentru profesorul Liviu Voinea, asta pentru ca premierul să controleze direct cheltuirea banilor de la buget. Voinea a fugit și el tot la BNR.

A urmat Ioana Petrescu, școlită în Statele Unite, dar care și-a rupt diploma în hățișul intereselor și combinațiilor de la ministerul Finanțelor.

Penultimul experiment a fost extrem de dureros pentru premierul Ponta, Darius Vâlcov, cel atât de lăudat pentru modificarea codului fiscal, a ajuns la pușcărie.

În fine, ajungem și la actualul șef al Finanțelor, Orlando Eugen Teodorovici, pe care îl analizăm în continuare.
Ca o paranteză, vă dați seama ce varză este la acest minister al Finanțelor, care a schimbat în mai puțin de trei ani nu mai puțin de cinci miniștri.

În ceea ce-l privește pe Teodorovici, lucrurile sunt simple: ministrul este văzut în public mai tot timpul cu gura la urechi, așadar este un om vesel, este multimilionar în euro și degustător de femei frumoase. Teodorovici frecventează cluburile de fițe și este poreclit mai nou Orlando Bloom de la Finanțe sau „discotecarul”.

În continuare o să vă prezint câteva informații în exclusivitate despre ce se întâmplă la ministerul Finanțelor. Opinia publică se întreabă de ce trebuie fiscalizat bacșisul și de ce se strânge atât de tare șurubul fiscal la micii comercianți.

Pentru că la bugetul de stat trebuie încasați urgent circa 1 miliard de euro. România se află într-o situație delicată! Ce s-a întâmplat? Pe vremea în care ministrul Teodorovici era șef la ministerul Fondurilor Europene, acesta a decontat de la bugetul de stat facturile către firmele și instituțiile care derulau fonduri europene.

În mod normal, banii trebuiau să vină de la Bruxelles. Însă, ca să crească absorbția fondurilor și să nu mai se blocheze proiectele europene, Teodorovici a propus ca bugetul de stat să acopere cheltuielile urmând ca apoi să-și recupereze banii de la Uniunea Europeană.

Însă, UE nu vrea să ne deconteze banii deja cheltuiți. Mai mult, europenii au trimis controale prin intermediul organismului de luptă antifraudă care verifică acum contractele de la ministerul Fondurilor Europene.

Europenii suspectează fraude în programul de resurse umane, mediu, telecomunicații și IT. Vă dați seama că ministrul Orlando, care se laudă că a făcut 53 la sută absorbție de fonduri europene, trebuie să acopere acum gaura din postura de ministru de finanțe.

Dacă se dovedesc și fraudele de miliarde făcute cu fondurile europene în ultimii 2 ani, Orlando riscă și mai mult.

Dar totuși, cine este acest domn Orlando Teodorovici? Ministrul Finanțelor este un fost liberal reeșapat în PSD, el asculta doar de ordinele lui Victor Ponta și, din când în când, ale lui Sebi Ghiță.

El a fost secretar de stat în ministerul Economiei în timpul guvernării Tăriceanu și s-a aflat în zona de influență a lui Dan Radu Rușanu, poreclit Unchiul.

Teodorovici are experiență în derularea fondurilor europene deoarece a coordonat programele ISPA și Sapard în guvernarea Năstase iar apoi a fost director al organismelor care implementau fondurile europene pentru infrastructură și coeziune.

Cum vă spuneam, ministrul Teodorovici este miliardar în euro din perspectiva proprietăților pe care le deține. Însă, principala lui sursă de finanțare, circa 5000 de euro pe lună, o are în mod absolut ciudat de la mama sa.

Teodorovici si-a închiriat o vilă către o firmă deținută de mama lui, unde funcționează un restaurant. Povestea aceasta poate deveni o piatră de moară la gâtul ministrului. Pentru prestația sa de la Finanțe de până acum, luând în considerare și gafele legate de impozitarea bacșișului, Orlando Teodorovici primește nota 5. Pentru prestația de la Fondurile Europene primește nota 7. Asta numai dacă scapă de eventualele dosare penale. Așadar, în final, nota 6″, a explicat Silviu Mănăstire.

" "

2 comentarii la “Silviu Mănăstire devoalează dedesubturile din ministerul Finanțelor. Ce se ascunde în spatele ultimelor decizii luate de ”discotecarul” Teodorovici și care ar fi cea mai mare teamă a ministrului

  1. Silviule draga nu am inteles nimic din expunerea ta. Am ramas numai cu ideea ca teodorovici este un afemeiat discotecar. In cazul fondurilor europene a reusit sa absoarba 54% in 3 ani, fata de 7% c tot in trei ani de guvernul Boc. Cu POSDRU povestea este dura. Ghidul, instructiunile, harabaura pornita de guvernul Boc, a dus la dezastru in acest program. majoritatea proiectelor pe POSDRU au fost depuse, evaluate si aprobate in guvernarea Boc. Toti venitiii si neaveniti, care habar nu aveau ce inseamna sa lucrezi cu resursele umane, s-au repezit cu proiecte in acest program pentru simplu motic ca salariile care puteau fi platite erau la nivel european (de cateva mii de euro). La elaboarea unui prouect aveai un ghid si un ordin de ministru care iti indica ce cheltuieli poti sa faci. daca ti se aproba proiectul se incheia un contract la acre aveai anexat un BUGET. Tragedia incepe odata cu implementarea, cand apar zeci de ordine de ministru cum sa cheltuiesti bani care nu au nimic in comun cu bugetul anexa la contract si nici cu ghidulde implementare, Uneori aparea cate un ordin la 2 luni de la inceperea implementarii, care iti dadea peste cap tot bugetul si cheltuieli considerate eligibile deveneau neeligibile. La POSDRU trebuie inhatata echipa de evaluatori si intrebata (de data asta in arest preventiv) cum au evaluat proiectele, de la cine au primit listele cu proiecte ce trebuie obligatoriu aprobate. POSDRU daca este cercetat de la radacini, intra la inchisoare 50% din guvernul Boc, echipa de evaluare si vreo 80 % din cei acre au asigura managementul POSDRU. Nu cred ca Teodorovici mai putea repara mult in acest program pornit atat de prost si incalcit complet de guvernul Boc. Vorbeste cu beneficiari care au incheiat in 2010, 2011 contracte pe astfel de proiecte si o sa vezi adevarul…

  2. PS Guvernul Boc nu a reusit sa deconteze nici un euro pe POSDRU. Erau proiecte finalizate, carora nu li se decontase nici macar o transa de bani de la rapoartele intermediare. Erau rapoarte vechi de un an sau chiar mai mult care zaceau nedecontate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *