Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire dezvăluie motivul pentru care Zgonea a „trădat” PSD la votul pentru MRU. Urmează un nou cutremur?

Jurnalistul de investigații, Silviu Mănăstire, dezvăluie, într-o postare pe pagina sa de socializare, motivul pentru care președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și-ar fi „trădat” partidul, la votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE.

Astfel, moderatorul emisiunii „Dosar de politician” explică faptul că, deși „putea amâna „sine die” votul pentru MRU”, pentru că „are o putere reală în birocrația Camerei”, Zgonea nu a făcut-o. Motivul ar fi chiar faptul că șeful Camerei Deputaților „vrea să devină președinte PSD”.

Iată precizările integrale ale jurnalistului Silviu Mănăstire:

„Valeriu Zgonea, șeful Camerei Deputaților, zis și Valerică, zis și nepotul lui Mihai Viteazul, este pe cale să fie asasinat politic de colegii săi.

Zgonea a pus umărul la votul pentru numirea lui MRU la SIE făcând pe repede înainte toate procedurile parlamentare ce stau în pixul său. Șocați de rapiditatea olteanului de a se plia pe dorința președintelui Iohannis, PSD-iștii au sucombat la vot si au ieșit zdrobiți. Ca să ne înțelegem: președintele Camerei putea amâna „sine die” votul pentru MRU, el are o putere reală în birocrația Camerei, în plus PSD controlează și birourile permanente ale celor două Camere. Bref, oltenașul din spița lui Mihai Viteazul a trădat.

De ce? În primul rând, Zgonea își asigura o relație privilegiată cu Palatul Cotroceni, pe care o are deja, pentru că merge des să bea „cafele în Deal, la Cotroceni”. Zgonea își întărește astfel relația cu Palatul din motive strategice: vrea sa devină președintele PSD și, oricât de neverosimil ar părea, viitorul șef al PSD trebuie să aibă și o binecuvântare și de acolo. Așa cum a primit și Victor Ponta, când a devenit șef al PSD, de la Traian Băsescu.

Zgonea, în ciuda poreclelor sale exotice, nu este un prost, în sensul de individ simplu în gândire. Nu este nici pe departe un sofisticat, dar măcar mesajele Ambasadei SUA, simple și directe, le înțelege. Zgonea știe că viitorul șef al PSD nu va mai fi un exponent al baronimii, sau ales pe mâna baronilor, cum a fost Ponta (că Ponta le-a dat cu flit baronilor, e altă poveste).

Așadar Valerică joacă tare pentru șefia PSD, iar Liviu Dragnea îl carotează în forță și pregătește o revoluție care să ducă la schimbarea sa din fruntea Camerei Deputaților. Încet-încet Ponta iese din jocurile pentru desemnarea unui nou șef al PSD. Cel mai probabil va fi aruncat peste bord cu cinism de Dragnea, Zgonea și apropiații.

În final, Zgonea își va disputa conducerea PSD cu Nicu Banicioiu, cel pe care Dragnea îl pregătește ca șef. Dragnea crede că îl poate controla pe Banicioiu. Marele partid social-democrat a intrat deja în zodia cuțitelor lungi.

Trebuie să ne cumpăram popcorn, vorba lui Ponta!”, a explicat Silviu Mănăstire.

1 comentariu la “Silviu Mănăstire dezvăluie motivul pentru care Zgonea a „trădat” PSD la votul pentru MRU. Urmează un nou cutremur?

  1. Silviule, daca Zgonea vrea sa ajunga liderul PSD atunci PSDistilor nu le ramane decat sa inchida usile partidului si sa plece acasa. Cum dreak sa ajunga acest TANTALAU de renume ”mondial” Mihai Viteazul PSD? Asta nici de gluma nu e buna….Daca aspira la asa ceva, Zgonea dovedeste ca este chiar mai PROSTANAC decat pare si mai PROSTANAC decat prostanacul consacrat, Geaoan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *