Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire dezvăluie cine este deputatul român pentru care Moscova ar fi în stare să se răzbune pe România. Care este adevărata miză din dosarul lui Greblă

Silviu Mănăstire a dezvăluit, luni, în emisiunea ”Dosar de politician”, de pe B1 TV, ce ascunde dosarul de corupţie al judecătorului CCR Toni Greblă, precum și legăturile reţelei acestuia cu spioni ruşi.

Punerea sub acuzare pentru corupție a judecătorului Curții Constituționale Toni Greblă este fără precedent. Din nou, clasa politică ne-a făcut de rușine. Cazul Greblă ascunde însă o miză mult mai mare decât am putut vedea noi zilele trecute. Dosarul lui Greblă nu înseamnă o fermă ilegală de struți la Gorj, rochiile de ocazie date șpagă soției sale sau afacerile făcute de finul său Ion Bîrcină.

Cazul Greblă este o operațiune specială dusă la bun sfârșit de Servicul Român de Informații și are ca scop eliminarea unei grupări de politicieni români aflați sub influența Rusiei, pe principiul: trebuie să ne facem și noi curățenie la București ca să nu pățim ca Ucraina, este de părere jurnalistul de investigații, Silviu Mănăstire.

Silviu Mănăstire a prezentat și câteva informații relevante în acest sens.

În dosarul lui Greblă mai sunt cercetați deputații PSD Iulian Iancu și Lucian Șova. Ambii deputați gravitează în jurul unor oameni de afaceri ruși și moldoveni.

Judecătorul Greblă la rândul lui este acuzat că a sprijinit o afacere de export spre Rusia, ce urma să fie făcută de finul său, un controversat afacerist din la Gorj. Finul lui Greblă trebuia să exporte alimente în Rusia, încălcând embargoul impus de UE Moscovei. Cine sunt de fapt acești stimabili lideri ai PSD, Toni Greblă și deputații Șova și Iancu?

Lucian Șova este secretarul comisiei de infrastructură și trasporturi din Camera Deputaților și membru în importanta comisie de industrii, condusă de Iulian Iancu. Deputatul Șova este protejatul sforarului Viorel Hrebenciuc, aflat acum în arest în dosarul Jafului cu păduri retrocedate. Șova a mai ocupat și functia de director general al direcției de transporturi din cadrul ministerului Transporturilor în timpul guvernării Năstase. El reglementa toate activitățile de transport rutier din țară. Legăturile sale cu gruparea PSD de la Bacău sunt evidente – cu Hrebenciuc, cu Miron Mitrea fostul ministru al Transporturilor dar și cu Iulian Iancu.

Gruparea PSD de la Bacău, din care facea parte Corneliu Iacubov sau frații Sechelariu este cunoscută ca având interese de afaceri cu spațiul ex-sovietic. Rafinăria RAFO de la Onești, controlată de gruparea PSD Bacău, a fost vândută unor oligarhi rusi, după ce ani de zile a fost sursa de bani negri pentru politicienii PSD.

Un personaj cheie din România, de origine rusă și care este puternic conectat la sistemele secrete de la Moscova este un anume Boris Golovin. Acesta este bănuit că ar fi fost nu atât membru KGB, cât Spetnatz (forţele de elită din cadrul GRU – fostul serviciu de spionaj al Armatei Roşii). Boris Golovin a luptat, pe vremuri, în Afganistan. Implicat în scandalul “Sunoil”, Golovin spunea că face afaceri în România din 1995.

Boris Golovin a fost asociat, într-o firmă dransport rutier, cu parlamentarul PSD, Lucian Șova, cel care este inculpat în dosarul lui Toni Greblă, mai dezvăluie Silviu Mănăstire.

Află din materialul video de mai jos mai multe informații privind legăturile lui Toni Greblă cu spionii ruși:

 

foto: facebook

6 comentarii la “Silviu Mănăstire dezvăluie cine este deputatul român pentru care Moscova ar fi în stare să se răzbune pe România. Care este adevărata miză din dosarul lui Greblă

  1. Asta parea zdravan la cap camdva. Era dpar anti PSD si parea O.K.. Vad ca are o fixatie cu pesedistii. Nea Manastire, dar despre Renato Usatii si legaturile lui de pe aici, nimic, nimic ??? Da, scuze, aia nu sunt pesedisti. Am inteles. Ai tema de casa.

  2. Manastire pleaca de la o premisa complet eronata: in dosar se spune ca se incalca embargoul la produse alimentare provenite din UE de Catre Rusia si nu invers cum eronat spune Manastire. Dar astea sunt amanunte, senzationalul e senzational!

  3. enervant e baiatu’ asta…crede ca daca tipa si da din maini are mai multa credibilitate…nu am reusit sa urmaresc pana la capat „materialul” ca m-au lasat nervii :))))….oricum, inafara de tipete, alte argumente nu are .

  4. Scandalul Grebla este o greseala imensa. Mai ales gogoasa cu incalcarea emargoului. Rusii nu vor sa mai importe produse din UE ca raspuns la sactiunile UE impotriva Rusiei. Care e infractiunea daca exporti in Turcia si apoi in Rusia? Dezvaluirea acestui element ce nu are nimic penal in sine nu face decat sa ne puna rusii in cap, sa-i enerveze pe aia aiurea. Cat despre ceilalti doi deputati acesti au spus ca au fost audiati pt altceva nu in dosarul lui Grebla

  5. DE UNDE ATI SCOS VOI CA IULIAN IANCU ESTE OMUL RUSILOR?? IANCU SE LUPTA SA SCAPAM DIN DEPENDENTA FATA DE RUSI DE ANI DE ZILE! EU NU INTELEG DECAT DOUA LUCRURI ORI SUNTETI VAI DE VOI SI NU VA VERIFICATI SURSELE ORI SUNTETI PLATITI SA ARUNCATI CU VORBE! ARTICOL DE TOATA JENA DESPRE O EMISIUNE DE TOATA JENA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *