Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire dezvăluie cine este personajul care îi poate înfunda definitiv pe Udrea și Cocoș

Jurnalistul Silviu Mănăstire, a dezvăluit, într-un episod al emisiunii ”Dosar de politician” de la postul de televiziune B1 TV, cine este personajul cheie care îi poate înfunda definitiv pe Elena Udrea și Dorin Cocoș.

Silviu Mănăstire a abordat cazul trădării unei mari prietenii: cea dintre Ana Maria Topoliceanu și Elena Udrea.

Jurnalistul a arătat cum a ajuns Ana Maria Topoliceanu să funcționeze drept un paravan al afacerilor cuplului Udrea – Cocoș, alături de nume cheie.

„Ana Maria Topoliceau este principalul martor al procurorilor DNA în dosarul Gala Bute. Declarațiile ei au o mare greutate în fața judecătorilor deoarece vin din partea cele mai bune prietene a Elenei Udrea.

Topoliceanca, așa cum este cunoscută în cercul de apropiați, este o prezență din trecutul îndepărtat al fostei blonde de la Cotroceni. Topoliceanca este avocată ca și Udrea. A venit în București tocmai de la Piatra Neamț.

Cele două au fost colege de apartament înainte de anii 2000. De atunci, cele două bune prietene au multe amintiri comune, alături de un alt inculpat din dosar, Tudor Breazu. O altă avocată, Beatrice Comăniceanu, făcea parte și ea din gașca Elenei Udrea. Ea a povestit că a fost colegă de stagiatură cu Elena Udrea în 1996, la avocatul Paul Vârzaru. 

În cafeneaua avocaților de lângă Curtea de Apel București, Elena Udrea l-a cunoscut pe Dorin Cocoș. Topoliceanu a rămas alături de Elena Udrea în tot acest timp, iar evoluția ei arată că a beneficiat de protecția și influența acesteia. Cel mai ușor se poate afla acest lucru în evoluția afacerilor în care Ana Maria Topoliceanu a fost implicată. Putem spune, pe baza documentelor oficiale, că Topoliceanu a funcționat ca un paravan al Elenei Udrea în câteva afaceri interesante și controversate. „, a arătat jurnalistul.

În același timp, Silviu Mănăstire a evidențiat afacerile din care a făcut parte Ana Maria Topoliceanu și companiile în care aceasta a ocupat funcții cheie, alături de alte nume grele.

„În 2002, Dorin Cocoș înființează alături de Elena Udrea compania Elan Group SRL. În firmă au apărut ca și acționari și doi interpuși ai controversatului Alexandru Bittner. Într-o parte bună de timp, în toate afacerile pe care le-a derulat, Dorin Cocoș a fost partener direct sau indirect cu Bittner, prietenul de familie al lui Adrian Năstase. Bittner era șeful mafiei personale lui Adrian Năstase, după cum spunea Traian Băsescu. 

Compania Elan Group administra un restaurant. Din firmă a făcut parte ca și acționar și nelipsita Ana Maria Topoliceanu. Cu trecerea timpului, Topoliceanu a primit și alte sarcini în grupul de afaceri Cocoș – Udrea. Topoliceanu preia acțiunile unei companii numite Dux România Cons SRL, o firmă ciudată, care acum este iradiată. Alături de Topoliceanu în această firmă au mai făcut parte controversatul afacerist Schwartzenberg Emilian, un cetățean maghiar pe nume Rudas Erno și cetățeanul american Vartolomei John.

Schwartzenberg este un vechi prieten al cuplului Udrea – Cocoș. Rudas Erno este un afacerist maghiar suspectat că a făcut spionaj în România, înainte de 1989, când a fost și expulzat de securitatea lui Ceaușescu. Nu în ultimul rând, John Vartolomei este moștenitorul bogatei familii Bragadiru din București, venit în țară să recupereze averea imensă a familiei. Ce caută, oare, Topoliceanu în această firmă?”, evidențiază jurnalistul.

„Ce este cert este că Ana Maria Topoliceanu cunoaște toate dedesubturile afacerilor făcute în ultimii 20 de ani de cuplul Udrea – Cocoș. Mai mult, după ce Elena Udrea a devenit influentă, Topoliceanu a fost numită administrator al unor companii de stat extrem de bogate. Ea a condus administrația Protocolului de Stat, companie care deține vilele de lux ale Guvernului. Topoliceanu a controlat apoi Compania Națională de Investiții, cu bugete de sute de milioane de euro, dar și firmele de stat care dețin hoteluri și vile de lux în Constanța și la malul mării. Adică, Topoliceanu a fost trimisă exact în locurile în care Dorin Cocoș avea interese de afaceri. Dacă Topoliceanca va scrie ce a văzut, mulți șmecheri din România riscă să înfunde pușcăria.”, subliniază Silviu Mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *