Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire dezvăluie dedesubturile politicii din Satu Mare

Jurnalistul de investigaţie Silviu Mănăstire a vorbit, joi, în emisiunea ”Dosar de politician” de la postul B1 TV despre afacerile dubioase din Satu Mare și povestea din spatele Ioanei Bran, o tânără care vrea să devină deputat PSD.

Redăm mai jos pastila de investigaţie a lui Silviu Mănăstire:

Ioana Bran este prima femeie din România expertă în vânzarea pălincii și va deveni în scurt timp deputat PSD de Satu Mare. Tânăra spirtoasă va ocupă prima poziție pe lista de deputați sătmăreni.

Ioana Bran se autodefinește ca fiind o „palincărosă”, ea este șefa organizației de tineret a PSD Satu Mare și lider important al organizației centrale a tineretului PSD-ist. Aventură politică a tinerei PSD-iste a început însă acum patru ani, odată cu venirea la putere a USL. Victor Ponta, pe atunci tânărul premier al țării, era simbolul noii generații de politicieni socialiști. Fiecare tânăr PSD-ist visa să ajungă un mic Ponta Victor Viorel. Pe atunci osanca Ioana Bran și fratele ei, Daniel Bran, se jucau de-a politica în țărâna județului Satu Mare. Ioana era și este PSD-istă, iar fratele ei, Daniel Bran, a fost lider al Partidului Conservator din Satu Mare. Motivul pentru care cei doi tinerei au fost atrași în politică este unul evident: tatăl Ioanei și al lui Daniel Bran deține de fapt Distileriile Bran, o afacere de familie care aduce bani frumoși. Bran Senior este un influent om de afaceri din zonă Țării Oașului, având contacte în toate mediile politice. Nu întâmplător acum, fiica acestuia, Ioana Bran, va deveni deputat PSD, asta după ce organizația de la Satu Mare a fost preluată de primărița orașului Negrești Oas. Negrești Oas este adevărata capitală a tuturor oșenilor din România. Iar oșenii sunt
extrem de influenți și bine dotați financiar.

În bază relațiilor de familie, juniorul Daniel Bran a ajuns consilierul președintelui PC Daniel Constantin, fostul ministru al Agriculturii. Ajuns la București, Daniel Bran a început să ducă o viață de lux, pe banii produși de distileria Bran, dar mai ales să între în lumea mizerabilă a combinațiilor politice de București. În decembrie 2013, fiul pălincarului din Satu Mare a fost arestat de procurorii DNA pentru că a primit o șpagă imensă de jumătate de million de euro pentru a rezolva un dosar de retrocedare la ANRP. Palincarul Bran a primit șpagă de la un controversat afacerist imobiliar din Satu Mare pe nume Michael Mureșan, poreclit POWER. Samsarul Mureșan „Power” a cumpărat în 2011 drepturile de retrocedare pentru un teren de două hectare din centrul orașului Satu Mare. Daniel Bran a intervenit la colegul său de partid Cătălin Dumitru, fost vicepreședinte al ANRP, iar samsarul Power Mureșan a obținut despăgubiri în contul terenului de 5,2 milioane de euro. Interesant este că șpaga luată de Daniel Bran, consilierul președintelui PC Daniel Constantin, a fost luată de fapt de tatăl acestuia, tocmai patronul distileriilor Bran. Samsarul Michael Mureșan a întocmit în fals un contract de împrumut către patron pentru sumă de 2,2 milioane de lei.

Procurorii DNA au descoperit toate documentele, dar și înregistrările discuțiilor despre spăgi în casă samsarului Mureșan. Mureșan i-a înregisrat pe toți politicienii implicați în retrocedare.
Tânăra Ioana Bran de la Satu Mare insistă să devină deputat PSD. Ea vrea să ajungă șefa în PSD când ar putea să se ocupe liniștită de afaceri și să se roagă că tatăl ei și fratele Daniel să nu facă pușcarie după dosarul spăgii de jumătate de milion de euro.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *