Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire dezvăluie încrengăturile din jurul șefului CNADNR, cel mai bogat bugetar al țării

Jurnalistul Silviu Mănăstire a vorbit în emisiunea „Dosar de politician” de joi seară de la B1 TV  despre afacerile lui Cătălin Homor, cel mai „fantomatic” personaj prin mâinile căruia trec anual miliarde de euro.

Cătălin Homor ar fi cel mai bogat bugetar al țării,  „omul care mişcă din pix sute de milioane de euro pentru infrastructura rutieră a ţării”. Şeful CNADNR s-ar bucura de întreaga susţinere a premierului Cioloş. După o cercetare amănunțită, Silviu Mănăstire a ajuns la concluzia că Homor face parte din gruparea de miliardari care controlează nordul Capitalei. Puiu Popoviciu ar fi doar un nume din această listă de baieţi deştepţi.

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului de investigații Silviu Mănăstire:

Schimbăm azi registrul și vorbim despre cel mai puternic bugetar din România. Vă gândiți, probabil, că acesta ar fi președintele Iohannis sau premierul Cioloș. Ei bine, nu! Cel mai puternic bugetar este președintele companiei naționale de drumuri-CNADNR, omul căruia îi trec prin pix câteva miliarde de euro anual. Numele sau este Cătălin Homor. Acest individ este aproape o fantomă pentru că nu există informații clare în arhivele publice despre el. Homor nu a avut bunul simț să-și pună nici măcar un banal CV pe site-ul companiei de drumuri.

Cine este acest individ care se ocupă de infrastructura rutieră a României? La investirea să în funcție, Cătălin Homor nu a catadicsit să ofere opiniei publice niște explicații despre carieră să și despre eventualele sale abilități profesionale în contextul în care conduce cea mai controversată și bogată companie de stat. Știm doar despre Homor că este inginer constructor. Toată lumea observă siderată cum s-au cheltuit miliarde de euro pe autostrăzi și șosele care nu există. În acest context premierul Cioloș a ales totuși să numească o „fantomă” la conducerea CNADNR fără să ne explice motivele numiri acestui Homor sau și cine i l-a recomandat pentru importantă funcție. Iar dacă mă întrebați pe mine nu cred că premierul Cioloș știe cine este de fapt acest Homor care administrează banii de drumuri ai României. Așa că o să-l lămurim noi acum.
În paranteză fie spus premierul Cioloș are un comportament halucinant pentru un om care se pretinde de bună credința-în curând vor ieși la suprata numele tuturor celor pe care Cioloș i-a promovat în funcții-o să vedeți niște încrengături de o să va cruciti. Revenind la noul șef al companiei naționale de drumuri, acest domn, Cătălin Homor. După ce am pus cap la cap mai multe informații și documente, rezultă că acest Cătălin Homor face parte din așa zisă grupare a miliardarilor din Nordul Bucureștiului-din care face parte de exemplu controversatul Puiu Popoviciu, proprietarul Mall-ului din Băneasa.

O prima informație arată că în anul 2013, Cătălin Homor este angajat director de investiții și achiziții publice al companiei Metrorex, cea care operează metroul din capitală. Funcția cu pricină este extrem de importantă pentru că prin semnătura lui Homor treceau zeci de milioane de euro anual ce reprezentau contractele Metrorex. Cât a fost director la Metrou, Cătălin Homor a girat o licitație cu cântec privind achiziția de trenuri, câștigată de o companie din Spania-această licitație este acum anchetată de procurorii DNA.

Cum a ajuns un necunoscut ditamai șeful achizițiilor la Metrou? Înainte de a ajunge la Metrorex Cătălin Homor a fost angajatul milionarului Sorin Crețeanu, la compania de construcții Comnord. Crețeanu face parte tocmai din gașcă afaceriștilor ce operează în zonă de Nord a Bucureștiului și este unul din asociații controversatului Puiu Popoviciu. Crețeanu, Puiu Popoviciu, alături de alți miliardari de genul lui Remus Truică s-au îmbogățit din combinații și afaceri imobiliare. Nu întâmplător, cel care l-a angajat la Metrorex pe acest Cătălin Homor-actual șef al companiei de drumuri naționale-a fost Aurel Radu.

Radu a fost directorul general al Metrorex până recent și face parte și el din aceeași gașcă implicată în afaceri imobiliare în zonă de Nord a Capitalei. Aurel Radu este partener de tenis cu Remus Truică și cu Eugen Bejinariu, lider PSD la București, cel care l-a sprijint politic pe Aurel Radu pentru a ajunge șef la Metrou. Toate aceste informații nu lămuresc nici pe departe de ce premierul Cioloș l-a luat pe acest Cătălin Homor de la Metrorex unde se ocupă bine mersi de licitații și l-a făcut ditamai șef la compania națională de drumuri. Ei bine, miliardarul Sorin Crețeanu, „angajatorul” lui Homor mai are un as mare în mânecă: Crețeanu este asociat alături de importanta companie franțuzească Lafarge (producătorul de ciment) în compania CRH Lafarge Comnord- Crețeanu produce betoane cu ajutorul cimentului de la Lafarge.

Oare cine a fost directorul Lafarge până acum 3 luni: tocmai ministrul Economiei Costin Borc. Ministrul Borc și milionarul Crețeanu au fost împreună acționari și reprezentanți ai companiei Lafarge Comnord după cum arată documetele. Am mai aflat că între ministrul Economiei Costin Borc, ditamai vicepremierul României și milionarul Creteanu există și o trainică relație de amiciție. Așadar, o mare coincidența, cum numai în România se poate întâmplă: fostul angajat al prietenului unui ministru important, este promovat mare șef peste drumurile naționale. Mie personal mi-e puțin milă de Dacian Cioloș: pentru că el va deconta în final toate tâmpeniile făcute de acești băieți cu pile”, a explicat Silviu Mănăstire, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *