Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire, dezvăluiri despre rețeaua din jurul fostului premier Adrian Năstase. Ce îi transmite lui Victor Ponta

Jurnalistul Silviu Mănăstire a făcut, într-un episod al emisiunii „Dosar de politician”, dezvăluiri despre rețeaua de afaceri din jurul fostului prim-ministru, Adrian Năstase.

Astfel, jurnalistul a vorbit despre Remus Truică, fost secretar al prim-ministrului Adrian Năstase, al cărui nume ar apărea „în multe afaceri decorupție”, adăugând că acesta ar fi „paravanul politic al multor băieți deștepți din România”.

„Haideți să cunoaștem un mare șmecher de Dorobanți. Un trăgător de sfori care supraviețuiește în politică de zece ani. El este Remus Truică și poate nu vă spune nimic numele acesta. Truică a devenit celebru când s-a afișat cu vedeta Patricia Kaas pe plajele de la Monaco și Saint Tropez, însă Truică era mult mai celebru între combinatorii din Bucureșt, pentru o singură mare calitate. Truică a fost secretar al primului ministru Adrian Năstase. Truică stătea, la propriu, în fața ușii lui Năstase. Ca să ajungi la Adrian Năstase, trebuia să treci de Truică, iar trecutul acesta, dintr-un birou în altul, era foarte, foarte costisitor. Total întâmplător, Remus Truică este putred de bogat. Deține un domeniu de lux întins pe șase hectare la Snagov, conduce mașini de lux și nimeni în țara asta nu-l întreabă de sănătate. Într-o țară normală, Fiscul, andifrauda, sau chiar DNA ar trebui să-l ia la întrebări. Nu se întâmplă acest lucru, deși numele său apare, ca o legendă, în multe afaceri de corupție. Motivele pentru care Truică ar trebui luat la întrebări sunt nenumărate. Remus Truică este paravanul politic al multor băieți deștepți din România.

Haideți să-i cunoaștem și pe ei. Eugen Bejinariu, fostul șef al cancelariei lui Năstase, alături de afaceristul Stelian Gheorghe, zis Stelu, anchetat în dosarul Bica ANRP, dar și alături de Dinu Pescariu, principalul denunțător al Elenei Udrea în afacerea Microsoft. Truică face, așadar, parte din așa zisa mafie personală a lui Adrian Năstase, după cum spunea președintele Băsescu.

Truică joacă tenis ca un profesionist cu bunul său prieten, Aurel Radu. Cei doi au învățat să joace tenis, avându-l profesor, evident, pe același Dinu Pescariu, un băiat putred de bogat, devenit ciripitor al procurorilor DNA.

Am să vă prezint în continuare o serie de afaceri făcute de gruparea lui Remus Truică. Trebuie să știți că începând cu anul 2012, în România a avut loc o adevărată restaurație a partidului roșu – PSD. Traian Băsescu nu a învins sistemul lui Năstase. În regimul lui Băsescu, oamenii lui Năstase au stat la cutie, au supraviețuit, au cheltuit sume imense de bani, obținute prin metode specifice.

În 2012, camarila lui Năstase a iesit la suprafață ca igrasia pe perete. Remus Truică a început să facă ce știa cel mai bine, să tragă sforile pentru combinații politice alături de prietenul sau Bejinariu.

În august 2012, Aurel Radu este angajat la cea mai profitabilă companie de stat din Bucuresti, SC Metrorex SA, societate care operează metroul din București. Aurel Radu fusese șef al unei cantine sociale, nu lucrase niciodată la metrou și în general nu are nicio experiență clară într-un domeniu. Ca o paranteză, în mod ciudat, marți, Aurel Radu și-a demisia de la metrou.

Oficial, Aurel Radu este combinator imobiliar și are o avere de câteva milioane de euro, obținută din speculații cu terenuri. Aurel Radu își face concedii de lux alături de Remus Truică pe Riviera Franceză iar iarna în stațiuni montane de cinci stele.

După ce ajunge director general la metrou, Aurel Radu începe să execute câteva afaceri revoltatoare: recent a atribuit unei companii din Spania, numita CAF, un contract de 310 milioane de euro pentru achiziționarea a 51 de vagoane, în condițiile în care societatea spaniolă a mai livrat metroului vagoane de proastă calitate. Societatea spaniolă a mai câștigat în noiembrie anul trecut un contract de 42 milioane de euro pentru a livra opt trenuri la metrou. Angajații metroului spun, textual, că din vagoanele spaniolilor cad șuruburile, la cât de bune sunt.

Același Aurel Radu a atribuit în 29 decembrie 2014, când toată lumea chefuia, un contract de zece milioane de euro pentru servicii de pază către societatea controversată NEI Guard patronată de și mai controversatul afacerist Mihai Neicu. Firma NEI Guard este cercetată într-un dosar de evaziune fiscal de șapte milioane de euro. Ca să vedeți că protejatul lui Remus Truică știe ce să facă la metrou, vă mai spun că a mai atribuit un alt contract de curățenie, de data aceasta în valoare de opt milioane de euro către o firmă de catering.”, a arătat jurnalistul.

În același timp, jurnalistul Silviu Mănăstire i-a transmis un mesaj premierului Victor Ponta.

„În final, un mesaj către premierul Victor Ponta Domnule premier, aveți grijă că băieții aceștia, pe care îi cunoașteți, azi – mâine vând metroul bucată cu bucată și îi lasă pe bucureșteni pietoni.”, a transmis Silviu Mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *