Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire, dezvăluiri despre „banda de haiduci” care s-au răzvrătit împotriva Legii. De ce „ține cu dinții” Șova de scaunul de senator

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a făcut dezvăluiri, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de la B1 TV, despre „banda de haiduci” care s-au răzvrătit împotriva „dictaturii Legilor”.

Totodată, Silviu Mănăstire a explicat care este motivul pentru care Dan Șova „ține cu dinții” de scaunul de senator, subliniind faptul că „in mod normal, Sova, ditamai fost ministru si inca lider al PSD, ar trebui sa-si dea demisia din Senat, sa incheie circul si sa mearga sa-si rezolve probleme din Justitie”.

„Astazi o sa vorbim despre demnitate si onoare in politica. O sa vorbim despre cazul Sova.

Povestea este simpla: Senatul Romaniei s-a comportat penibil si s-a decridibilizat aproape o luna ca sa-l salveze pe liderul PSD Dan Sova de la arestare.

O sa fac prima data cateva observatii pe care cei care se uita la emisiunea noastra stiu ca le impartasesc.

Oare de ce majoritatea romanilor considera ca politicienii romani sunt oameni fara onoare? Este suficient sa urmaresti declaratiile care clameaza dreptul de a fi deasupra Legii, reactiile isterice la televizor cand isi apara coruptii, intr-un cuvant tupeul. Tupeul acesta nu este unul obisnuit: este tupeul gros al unor oameni cu obrazurile si mai groase.

De asemenea, mai putem intelege un lucru simplu dupa ce s-a intamplat recent in cazul Sova: politicienii cred despre ei ca sunt supra – oameni, ca Justitia, legile si regulile muritorilor de rand nu trebuie sa li se aplice. Mai mult chiar, as spune eu, regulile interne din partide sunt facute doar pentru fraieri. Pentru ca si in partide exista smecheri si fraieri. De exemplu, tu ca politician smecher, sef de partid sa spunem, le ceri subordonatilor sa-si dea demisia din Parlament sau din alte diverse functii daca au probleme in Justitie. Insa aplici regula asta doar parlamentarilor neimportanti sau membrilor pe care nu dai o ceapa degerata. Nu trebuie sa uitam nicio zi ca multiplul – penal Liviu Dragnea este grangur in Guvern, este al doilea sef in PSD si nu vede nicio problema in asta.

Ca o paranteza: smecherul Dan Sova era pe vremuri seful Comisiei de Integritate din PSD si dadea afara din partid membri indisciplinati sau care aveau probleme de imagine si cu legea. Pentru ca asta este Romania, smecherii vor ca legile si regulile sa se aplice intotdeauna altora nu lor.

Cazul lui Dan Sova ne lamureste in primul rand asupra relatiei dintre smecherul politic si Justitie, care pentru smecher trebuie sa fie musai o justitie relativa. Sova tine cu dintii de scaunul de senator, pentru ca asta este garantia sa de libertate! Senatul Romaniei l-a protejat si il protejeaza, atat prin votul din plen impotriva arestarii cat si prin toate tertipurile legate de redactarea sau neredactarea hotararii de respingere a solicitarii de retinere.

„Domnii” acestia cred ca daca ne arunca in fata diverse proceduri, legi complicate, cutume parlamentare, tot felul de chichite de avocati, lumea nu-i vede asa cum sunt.

Sova este un las, un oportunist si nu are onoare politica. In mod normal, Sova, ditamai fost ministru si inca lider al PSD, ar trebui sa-si dea demisia din Senat, sa incheie circul si sa mearga sa-si rezolve probleme din Justitie.

De ce sa-si dea demisia? De rusine in primul rand fata de colegii sai din PSD, daca nu de rusine fata de alegatori.

Asta pentru ca alti parlamentari PSD, mai putin cunoscuti decat Sova, au dat dovada de onoare si au plecat din Parlament dupa ce au fost trimisi in judecata sau anchetati.

Pana si penalul Darius Valcov, cel care avea o pestera plina de bogatii, de s-a crucit Romania, a avut demnitatea sa-si dea demisia din Senat si sa mearga in fata Justitiei. Alti deputatii PSD, Ioan Adam si Vasile Bleotu, au avut si ei barbatia sa demisioneze din Parlament. Adam este cel care a fost retinut in dosarul retrocedarilor de paduri. Bleotu a fost anchetat pentru conflict de interese dupa ce Agentia de Integritate l-a declarat incompatibil. Insa sefii din PSD l-au fortat pe acest Bleotu la momentul respectiv sa plece din Camera Deputatilor pentru ca strica imaginea partidului. Se vede treaba ca Sova este bun pentru imaginea PSD!

Pana si combinatorul Viorel Hrebenciuc a plecat din Parlament cu fruntea sus. Cazul de nesimtire politica a „domnului” Sova nu este singular. Fostii ministrii Laszlo Borbely si Varujan Vosganian nu pot fi cercetati penal pentru ca asa au stabilit colegii lor senatori.

Senatul Romaniei a ajuns o veritabila banda de haiduci care se revolta impotriva dictaturii Legilor.

Borbely si Vosganian afiseaza un tupeu fantastic, dublat de o nesimtire proverbiala. Sova de exemplu, in disperarea de a-si scapa pielea, incearca sa se apare cu diverse argumente juridice penibile. Borbely si Vosganian fac pur si simplu, ceva… metaforic pe Justitie, nu vor sa raspunda pentru nimic din ce au facut. Pentru ca la noi e tara in care reusesti doar daca ai tupeu nemasurat”, a transmis jurnalistul Silviu Mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *