Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire, dezvăluiri despre cârdășia Sava-Piedone și „disperarea” liberalilor

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a vorbit luni, în ultimul episod al emisiunii ”Dosar de politician”, despre disperarea liberalilor privind alegerile locale, dar și despre candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, actualul primar interimar al Capitalei, Răzvan Sava și legăturile dubioase cu fostul edil Cristian Popescu Piedone.

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului de investigații Silviu Mănăstire:

„Liberalii sunt disperați pentru că vor pierde alegerile locale; PNL este fără strategie, fără conducere, fără lideri și fără viziune. Una din marile greșeli făcute de Alina Gorghiu, co- președintele PNL, este promovarea în funcția de primar interimar al Bucureștiului a unui necunoscut pe nume Răzvan Sava. Acest Sava era până acum șase luni un obscur consilier general fără niciun fel de activitate profesională sau politică. Sava nu are o cariera care să-l recomande pentru funcția de primar și nici măcar o profesie exactă. Sava este un afacerist mărunt, fără experiență politică sau în administrație. În disperare de cauză, Alina Gorghiu și Teodor Atanasiu, zis Tase, adevarații șefi ai PNL, au forțat numirea acestui Răzvan Sava drept candidat la primăria sectorului 4 din Capitală. Așadar, ditamai primarul interimar al Bucureștiului, în loc să rezolve problemele grave ale Capitalei României, își face campanie pentru a deveni un simplu primar de sector. Oportunismul liberalilor este proverbial!

Sava își face campanie electorală cot la cot cu penalul Piedone, fostul primar al sectorului 4, anchetat pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv, în urma tragediei în care au murit 64 de tineri. Combinația urât mirositoare dintre Răzvan Sava și Piedone s-a transformat într-o alianță politică între PNL și PPU-SL un partid fantomă din partea căruia penalul Piedone candideză la funcția de consilier local.

Piedone intenționa să candideze din nou la primărie însă, printr-o decizie salutară a unui judecător, penalului i-a fost interzisă candidatura. Este printre puținele decizii decente din această campanie electorală locala. De exemplu, judecătorii clujeni l-au lăsat să candideze pe penalul Cătălin Cherecheș pentru primăria Baia Mare chiar dacă a transformat funcția de primar într-o platformă de abuzuri inimaginabile.

Care sunt însă motivele și de unde vine disperarea lui Piedone de a rămâne agățat de primăria sectorului 4? Să fie oare la mijloc contractele de lucrări și construcții semnate pe vremea în care era primar, contracte de ordinul milioanelor de euro? Sau lui Piedone îi este frică de faptul că viitorul primar o să se uite cu atenție în documentele și afacerile făcute de acesta în ultimii opt ani? Piedone speră acum că îl va putea băga în față pe acest Sava, un personaj lipsit de carismă, iar alegatorii din sectorul 4 îl vor vota pentru că îi roagă Piedone. La rândul lui, acest Sava, se folosește de Piedone, pentru că nu cunoaște sectorul 4, el fiind de fapt fost liberal în organizația sectorului 6. Această utilizare reciprocă dintre penalul- Piedone și habarnanistul Sava este tragicomică, dar și penibilă.

Șocant este că marii șefi ai PNL, Vasile Blaga și Alina Gorghiu, au fost de acord ca Sava și Piedone să facă o cârdășie politică în disprețul tinerilor morți în clubul Colectiv, club care nu ar fi trebuit să funcționeze dacă Piedone și-ar fi făcut datoria de primar.

Imaginea publică a PNL este torpilată de imaginile în care primarul liberal al Capitalei este purtat ca ursul de Piedone în campania electorală. Oamenii aceștia nu au bun simț și nici decență de a se retrage din viața publică. Liberalii demonstrează că nu dau doi bani pe memoria tinerilor morți la Colectiv, că nu simt compasiune pentru familiile lor și nici măcar nu au inteligența politică să înțeleagă că nu trebuie să se afișeze cu Piedone.

În final, iată ce a declarat Eugen Iancu, tatăl unui tânăr decedat la Colectiv: „mi se pare că Piedone ori este pus să candideze, ori a lăsat lucruri neterminate la Primărie pe care trebuie să le termine, ori este nebun de-a binelea. Eu nu cred că un om normal ar insista atât – să ai de trei ori în instanță respingerea candidaturii, să ți se spună că ai greșit … în mod normal trebuie să fie conștient de faptul că a greșit”.

Sava, mai spune tatăl care și-a pierdut fiul, ”nici nu știu cine este. Sava este o marionetă! Așa cum era Achimaș Cadariu – un individ pe care puteai eventual să îl mângâi pe cap pentru că îți era milă de el, cam la fel îl văd și pe Sava. Nu v-ați saturat oameni buni să votați de 25 de ani numai marionete și penali?””, a explicat Mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *