Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire, dezvăluiri despre „milionarii șpăgari”, protejați de Justiție

" "

În ultimul episod al emisiunii  ”Dosar de politician”, jurnalistul de investigații  Silviu Mănăstire a vorbit despre tratamentele preferențiale de care beneficiază oamenii de afaceri în fața legii și a instituțiilor statului.

Astfel, Silviu Mănăstire a prezentat  trei „hoți de lux-afaceriștii” care au luat sau au dat șpăgi de zeci de milioane de euro.

" "
" "

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului de investigații:

„Există indicii și documente că anumiți oameni de afaceri sunt protejați în fața Legii de instituțiile statului. Mai exact, beneficiază de un tratament preferențial în anchetele penale. Multimilionarii sunt folosti de procurori și de către serviciile de informații pentru a-i denunța pe politicieni. Mecanismul denunțătorului protejat a fost testat cu succes în dosarul Microsoft. Urmează însă și alte dosare grele făcute pe același tipar „dacă faci denunțuri rămâi cu banii și scapi și de pușcărie”; un asemenea caz este dosarul UTI sau dosarul EADS, care urmează a fi detonat.

Așadar, anumiți milionari care au dat și au luat șpăgi de zeci de milioane de euro rămân cu banii din șpagă și scapă de pușcărie. Este normal acest lucru? Eu zic că nu! Justiția spune însă că este perfect normal că anumiți hoți să scape. Amănuntul important este că doar anumiți milionari scapă de dosare! Cine hotărăște însă numele celor protejați, pe ce criterii se face de fapt justiție în România? Acestea sunt întrebări fără răspuns clar. Unii spun că vor scăpa doar afaceriștii conectați la un anume serviciu de informații, alții se jură că Justiția este corectă și scapă cine denunță primul.

Astăzi am să vă prezint trei hoți de lux-afaceriștii- despre care Justiția spune că au luat sau au dat șpăgi de zeci de milioane de euro. Spagarii sunt în libertate și se bucură de milioanele câștigate din infracțiuni. Primul pe listă este Claudiu Florică, creierul din spatele dosarului Microsoft și omul implicat în afaceri cu ministerul Educației. Florică este ginerele lui Aurel Cornea, un important lider sindical de la federația sindicatelor libere din învățământ. Florică nu făcut nicio zi de pușcarie după ce a denunțat faptul că a coordonat rețeaua Microsoft prin care statul a fost prejudiciat cu zeci de milioane de euro. Mai mult, Florică a rămas cu banii rezultați din intermedierea licențelor Microsoft către Guvern, un contract obținut prin corupție. Rezultă că și profiturile sale au fost obținute tot prin corupție, dar Justiția susține că poate păstra acești bani. Acum, Florică poate fi observant prin cafenele de lux din București. În timpul liber, creierul afacerii Microsoft face achiziții imobiliare uriașe; recent a cumpărat fostul sediul al PRM, o impunătoare vilă de 4 milioae de euro în centrul Capitalei.

Celălalt partener de spăgi a lui Claudiu Florică se simte și mai bine. Numele său este Dinu Pescariu și deține în zona de Nord a Bucureștiului cel mai luxos centru sportiv de întreținere și spa din România. Pescariu servește zilnic masa într-unul dintre restaurantele de lux situat pe proprietatea sa imensă de 6 hectare de pe malul lacului Tei. Baza sportivă a lui Pescariu a fost ridicată pe ruinele fostului complex sportive communist, Cutezătorii, unde se antrenau tinerii sportivi excepționali. Pescariu a transformat baza Cutezători într-un imens spa și spațiu de distracție pentru bogătașii Bucureștiului. Această bază Cutezătorii a fost preluată de Pescariu tocmai de la ministerul Eductatiei. Coincidențele sunt al naibii de mari: Pescariu este prieten cu Claudiu Florică, socrul lui Florică, sindicalistul Cornea din Eductie care este un apropiat al PSD și al Ecaterinei Andronescu. În mandatul ministrul Educației Andronescu, acest Pescariu a pus mâna pe baza sportivă.

Firește că niciun procuror DNA nu îndrăznește să-l întrebe pe Dinu Pescariu cum a luat bază sportivă de la ministerul Educației, deși procurorii dețin un raport al Curții de Conturi despre această afacere puturoasă. Pescariu este liber în continuare după ce a intermediat spăgi de circa 9 milione de euro în afacerea Microsoft. Este de presupus, în mod logic, că Pescariu o fi invesit ceva bani în baza sportivă după șpăgile repetate din afacerea Microsoft. La fel, niciun procuror DNA nu este interest de această pistă.

Surse de presă au arată că Dinu Pescariu și Claudiu Florică au beneficiat de serviciile unui avocat apropiat și el de anumite servicii, acelea de informații. Avocatul lui Pesacariu și Florica ar fi înrudit cu un important general din servicii. Mâine o să-l cunoașteți pe cel de-al treilea afacerist care a dat șpăgi imense dar care a scăpat de pușcărie. Nu întâmplător el este fiul unui general de armată. Așadar, mâine o să vedeți istoria afacerii UTI-ce duhnește și ea de la o poștă a servicii de informații”, a explicat Silviu Mănătire.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *