Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire, dezvăluiri despre nepotismele lui Blaga

psnews.ro

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a făcut dezvăluiri cu privire la „cumetriile și nepotismele politice” care funcționează în PNL.

Mai exact, Silviu Mănăstire vorbește despre „juniorul” Sorin Dan Moldovan, despre care se zvonea că ar fi nepotul lui Vasile Blaga (o informație incorectă). Cert este, spune jurnalistul, că Vasile Blaga a avut grijă de cariera sa politică, având o relație de prietenie de dinainte de 1989.  Moldovan se visează acum deputat.

În acest context, Silviu Mănăstire devoalează traseul său politic (care ridică multe semne de întrebare), dar și afacerile dubloase ale tatălui lui Moldovan, încasând milioane de la stat.

Vă prezentăm pastila de investigație a lui Silviu Mănăstire:

„Astăzi vorbim despre cumetrii și nepotisme politice. Deunăzi președintele Iohannis le cerea tinerilor studenți să intre în politică, să se înscrie în partide și să îi scoată din viața politică pe dinozauri. Iohannis este simpatic, declarațiile sale inocente au provocat râsete în marile partide. Atât PNL cât și PSD funcționează ca niște mari găști de interese și combinații. Aceste găști sunt patronate de câte un dinozaur: cine crede că dinozaurii vor lăsa de bună voie locul tinerilor? Și mai ales de ce? Câtodată procurorii DNA execută câte un dinozaur, dar locul lui este luat rapid de către un pui de dinozaur, nicidecum de un om tânăr care vrea reforma clasei politice. În mod real, chiar dacă procurorii DNA i-ar aresta pe toți dinozaurii politici, visul lui Iohannis cu tinerii care să intre în politică nu s-ar realiza. Ultimul mare dinozaur politic executat de procurori este chiar Vasile Blaga, prietenul politic al președintelui. Ca o paranteza pentru Iohannis, dacă în decembrie 2014 dinozaurul Blaga nu i-ar fi condus campania electorală e greu de crezut că acesta ar fi ajuns președinte. Ca o paranteză fie spus, pentru Vasile Blaga, de data asta, acesta nu a avut probleme penale în regimul lui Băsescu deși era cunoscută dușmănia dintre fostul președinte și buldogul Blaga. Are acum probleme în plin regim Iohannis; viața este ironică și nedreaptă pentru Blaga.

Acum, dinozaurul Blaga a fost executat: mai departe acesta va încerca să-și păstreze controlul în PNL prin intermediul oamenilor săi de încredere. Un astfel de puiuț de dinozaur este fostul șef al tineretului PDL-iști, un junior pe nume Sorin Dan Moldovan. Acesta va ajunge deputat după ce Vasile Blaga a avut grijă de cariera sa politică. În interiorul PNL se spune despre Moldovan că ar fi nepotul lui Vasile Blaga, o informație incorectă; ce este cert însă este faptul că tatăl lui Sorin Moldovan are o relație de prietenie veche cu Vasile Blaga de dinainte de 1989. În mod evident, Moldovan senior are conexiuni politice puternice, atât cu Blaga cât și cu alți politicieni din Bihor, locul său de baștină. Vasile Blaga este de fapt tartorul unei grupări politico- economice care s-a extins în România plecând de la Oradea.

Juniorul Sorin Moldovan a ocupat în timpul guvernării portocalii funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport. Înainte de funcția publică, Sorinel şi-a început iniţierea în afaceri şi politică în cadrul firmei de constructii Construct Mod, deţinută de taticu. Naşul lui Petrică Moldovan senior este fostul primar PDL de la Oradea, actualul senator PSD, Petru Filip. Asociata lui Moldovan senior a fost Rodica Mărginean, soţia fostului director al Vămilor. Vameșul Marginean este unul dintre frații de cruce ai fostului vameș Vasile Blaga, ajuns dinozaur politic. Prin intermediul firmei de construcții familia Moldovan a încasat zeci de milioane de euro din contracte cu statul în județul Bihor. Primul mare contract public câştigat de familia Moldovan a fost reabilitarea liniei de tramvai din Oradea pentru suma de 8,3 milioane euro. Contractul a fost atribuit de nașul Petru Filip, pe atunci primar al Oradei. Un alt contract gras a fost cel de reabilitarea unui tronson al Drumului Naţional 76, între judeţele Arad şi Bihor; valoare lui a fost de circa 38 de milioane de euro.

In timp ce tăticul Moldovan încasa milioane de la stat, Vasile Blaga avea grijă ca juniorul Sorin Moldovan să avanseze în cariera politică la București. La vârsta de 23 de ani, acest Sorinel Puștiul al vechiului PDL a fost angajat pe o funcție de director în cadrul Ministerului Educaţiei. Apoi a fost promovat in funcţia de preşedinte al Comisiei Naţională de Acţiune împotriva Violenţei în Sport, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Tineret. În două luni, juniorul va ajunge deputat PNL spre satisfacția probabilă a președintelui Iohannis. Iohannis vede cu aceasta ocazie că liberalii îi ascultă ordinele politice: PNL va scoate de pe liste penalii dar va promova nepoții și amantele, ceea ce este o evoluție trebuie să recunoaștem!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *