Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire, dezvăluiri incendiare. Cum se face justiția în România

În emisiunea „Dosar de politician” de sâmbătă seara de la postul de televiziune B1 TV, jurnalistul de investigație Silviu Mănăstire l-a avut ca invitat în platoul televiziunii pe Ștefan Deaconu,  profesor univ. dr. la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Subiectul principal dezbătut în cadrul emisiunii a fost modul în care se realizează justiția în România, precum și valul de încredere de care beneficiază în ultima perioadă.

„Ceea ce se întâmplă în România în justiție aș spune ca nu este doar în România. Este o perioadă complicată pentru mai multe țări. Avalanșa de legi care s-au adoptat după 1990 încurcă foarte mult viața de zi cu zi a oamenilor. Sunt ani în care s-au adoptat peste 700 de legi pe an. Nu cred că este o apetența a românilor de a se judeca. Pur și simplu este vorba de dreptate, pentru că omul își caută dreptatea”, a susținut prof univ. dr. Ștefan Deaconu.

„Litigiile care se judecă la Curtea de Arbitraj sunt litigii comerciale. Lumea apelează la aceasta pentru că au libera decizie de a-și alege un arbitru. Din perspectiva comercială, este foarte important și că dezbaterile nu sunt publice în Arbitraj”, a mai adăugat Deaconu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *