Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire, dezvăluiri surprinzătoare despre politicianul propus ca ministru al Transporturilor. Legătura acestuia cu contracte din bani publici

Jurnalistul Silviu Mănăstire a făcut, joi, dezvăluiri surprinzătoare despre Mihai Fifor (preşedintele PSD Dolj), propus ca ministru al Transporturilor, mai ales în ceea ce priveşte legătura acestuia cu contracte finanţate de la buget.

„Baronul Marian Oprișan de la Vrancea a pierdut competiția cu Lia Olguța Vasilescu, primărița de la Craiova, pentru desemnarea viitorului șef al Transporturilor. În consecință, noul ministru va fi senatorul PSD de Dolj Mihai Fifor, în locul lui Iulian Matache, omul preferat de Oprișan. Fifor este băiatul inventat politic de Olguța, șefa PSD din Oltenia. Cu această ocazie, apriga olteancă Olguța dă dovadă că are o mare influență în partid”, a afirmat Mănăstire, prezentatorul emisiunii „Dosar de politician” de la B1 TV.

Ziaristul reclamă că, „dacă Ioan Rus, fostul ministru, pretindea că are niscai cunoștințe de transporturi rutiere (pe principiul că a vândut mașini Mercedes la viața lui), Mihai Fifor, noul ministru desemnat la Transporturi, este o nulitate în domeniu”.

Silviu Mănăstire aminteşte că senatorul Fifor este absolvent al Facultății de Filosofie, iar timp de 7 ani a lucrat ca director al Muzeului Olteniei din Craiova.

„Specializarea lui oficială este folclorul și muzeografia. Oare ce o fi fost în capul lui Victor Ponta când l-a ales pe acest muzeograf, filosof de pripas, să se ocupe de autostrăzi și căi ferate? Fifor, dacă ar fi avut decența și bunul simț politic, ar fi refuzat nominalizarea. Realitatea cumplită ne arată însă că niciun lider important al PSD nu a dorit să fie ministru la transporturi. Toți sunt speriați de dosarele DNA”, a detaliat prezentatorul TV.

Chiar dacă Mihai Fifor a fost ales să fie ministru „în ideea că nu are probleme cu Justiția”, omul politic „are suficiente motive să se teamă că în curând mascații îl pot invita la audieri”, susţine Silviu Mănăstire, adăugând că „povestea lui Fifor în politică are legătura cu muzeul Olteniei de la Craiova, o instituție subordonată Consiliului Județean Dolj”.

Prezentatorul TV a dezvăluit legăturile dintre politicianul social-democrat şi unele lucrări publice din Craiova.

„Senatorul Fifor a fost directorul muzeului exact în perioada în care aici s-au făcut lucrări de construcție și reabilitare. Vorbim despre un proiect european în valoare de 5 milioane de euro, câștigat și licitat de CJ Dolj. În decembrie 2013, procurorii DNA au declanșat o amplă operaţiune la Consiliul Judeţean Dolj, opt dintre funcţionarii acestei instituţii fiind bănuiţi de acte de corupţie. Între ei se află şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, precum şi Ileana Măjină, directorul Direcţiei de Afaceri Europene. Procurorii investighează acordarea unor contracte de achiziţii publice, printre care și cele pentru Consolidarea şi restaurarea Muzeului Olteniei. Actualul senatorul Fifor a semnat din partea muzeului documentele acestui proiect, care vizau plățile către firma Recon SA Craiova, cea care a realizat lucrările.

Compania RECON este cunoscută ca fiind una din firmele de casă ale primăriei Craiova, iar primărița Olguța Vasilescu a atribuit companiei alte 10 milioane de euro într-un contract de reabilitare a centrului istoric al orașului. De când PSD-iștii se află la putere în Craiova, această firma RECON a câștigat zeci de milioane de euro din reabilitarea Colegiului Național Elena Cuza, din construcția unui centru pentru sprijinirea IMM-urilor și din alte zeci de contracte oferite generos de instituțiile publice controlate de PSD-iști. 

La rândul ei, compania RECON, deținută de un afacerist local, Marian Petcu, apare ca și sponsor al primăriei Craiova în câteva evenimente publice. Deci Recon primea bani publici apoi sponsoriza acțiunile primăriței Olguța Vasilescu. Acest dosar de la DNA, în care este vehiculat numele baronului Prioteasa și lucrările de la muzeul Olteniei s-ar putea să-i fie fatal viitorului ministru al Transporturilor, Mihai Fifor. Dacă va scăpa neagățat de procurori, acest muzeograf Fifor, cu puțin ajutor din partea unui arheolog, va putea scoate la lumină vechile autostrăzi de piatră construite de romani în Dacia antică. Astfel, vom avea și noi drumuri să circulăm în România europeană. O Românie în care politicienii își bat joc de 25 de ani de ministerul Transporturilor, cel de care depinde dezvoltarea infrastructurii și implicit dezvoltarea țării. În final, ce-aș mai putea spune, să vă fie de bine doamna Olguța, domnule Fifor, spor la semnat contracte bănoase pe viitor”, a detaliat Silviu Mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *