Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire: Domnu’ Dacian, ne ziceți și nouă când renunțați în scris la pensia specială de la Bruxelles?

psnews.ro

Într-o postare pe pagina de Facebook Dosar de Politician, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire reacționează după ce PS News a arătat că Dacian Cioloș, cel care se visează premierul României după alegerile parlamentare, nu face decât să saboteze interesele țării noastre, votând în Parlamentul European pentru blocarea fondurilor sau industriei.

„O curiozitate: știe cineva dintre alegătorii plusere ce legi și proiecte a votat Cioloș/ și pentru cine în Parlamentul European? A votat pentru interesul României sau pentru grupul politic a lui Macron? Mai jos aveți documente, fiecare își poate face o părere.
Ați văzut, de fapt, vreodată, un europarlamentar care să vina să își prezinte activitatea, să-și motiveze voturile și implicit să își justifice salariul și beneficiile enorme? Zero. Mulți dintre europarlamentarii români acționează ca agenți de influență ai țărilor puternice ale U.E.
PS: Domnu’ Dacian, ne ziceți și nouă când renunțați în scris la pensia specială de la Bruxelles? #pensiinesimțite”, scrie Silviu Mănăstire pe pagina Dosar de Politician.

Dacian Cioloș, ajuns europarlamentar pe un salariu uriaș, a votat, în Parlamentul European, mai multe amendamente care au afectat interesele țării noastre, ba chiar s-a opus inclusiv unui proiect privind ajutoarele pentru statele membre în vremea pandemiei de coronavirus.

Dacian Cioloș și grupul său Renew Europe au votat împotriva Amendamentului 7 (click aici) care solicita reducerea pesticidelor periculoase doar după efectuarea unui studiu de impact, prin care să se cuantifice costurile acestei măsuri și posibile soluții pentru susținerea producătorilor de pesticide, inclusiv pentru Azomureș în cazul României. Activitatea combinatului Azomureș a fost afectată de poziția adoptată de grupul politic Renew Europe în cadrul dezbaterii Pactului ecologic european, votat la începutul acestui an.

Cioloș distruge exploatările miniere din țara noastră

Liderul grupului Renew Europe s-a opus și amendamentelor care propuneau ajutoare financiare pentru zonele miniere din România. Dacian Cioloș n-a fost interesat să ajute industria țării sau muncitorii din domeniu. Zonele miniere din țara noastră, precum Valea Jiului, vor fi cele mai afectate de tranziția spre o industrie verde. Aceste zone ajută zeci de mii de familii să supraviețuiască, iar fără un sprijin financiar, mulți muncitori vor rămâne fără locuri de muncă și fără banii necesari supraviețuirii. După votul lui Cioloș împotriva amendamentelor din Parlamentul European, 20% din capacitatea României de producție trebuie închisă, în timp ce iarna, peste 30% din consumul de energie vine din termocentrale. Ceea ce înseamnă că România va trebui să importe energie electrică, probabil de la țările care îl protejează pe Cioloș.

Fostul premier al României a votat împotriva Amendamentului 35, care presupunea  acordarea de „sprijin financiar adecvat regiunilor afectate bazate pe exploatarea intensă a cărbunelui pe perioada tranziției energetice”. Amendamentul era important pentru a facilita tranziția, dar și pentru a garanta în continuarea activitatea zonelor miniere. Nu se poate renunța brusc la ele, așa cum probabil își dorește Cioloș, și să fim dependenți de importuri din țările „prietene” ale liderului USRPLUS.

Alte amendamente pentru sprijinirea zonelor miniere au fost și Amendamentul 39 și 43 (click aici), iar Dacian Cioloș a fost din nou împotrivă. Ambele Amendamente ar fi adus resurse financiare care să ajute muncitorii din domeniu să se adapteze la noua economie verde și să-și găsească mult mai ușor un nou loc de muncă. Este evident că cel care se vrea premier nu are interes să ajute muncitorii din România, nu e interesat ce vor face aceste zone miniere când se va renunța la ele și ține cont de interesele marilor companii din străinătate.

Europarlamentarul Dacian Cioloș a refuzat inclusiv amendamentul care oferea ajutor industriilor mari consumatoare de energie, pentru a facilita trecerea acestora spre economia verde. Cioloș s-a opus prin vot Amendamentului 32, refuzând să stimuleze modernizarea industriilor mari consumatoare de energie. Combinatele de la Galați sau Hunedoara sunt doar câteva de mari angajatori din domeniu, care ar beneficia de acest sprijin. Prin votul său împotrivă, Dacian Cioloș a subminat interesele României și ale cetățenilor români.

DETALII AICI: DOCUMENT Dacian Cioloș sabotează interesele României: voturi în Parlamentul European pentru blocarea fondurilor sau industriei țării

1 comentariu la “Silviu Mănăstire: Domnu’ Dacian, ne ziceți și nouă când renunțați în scris la pensia specială de la Bruxelles?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *