Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire, după anunțul audierii lui George Maior la DNA: Se joacă bine, se joacă pe forță, din nou, cu dosare penale în campanie!

psnews.ro

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a reacționat furtunos pe pagina Dosar de Politician după ce în presă a apărut informația că Ambasadorul României în SUA, George Maior, fost șef al SRI, este audiat în calitate de martor la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

„Se joaca bine, se joaca pe forța, din nou, cu dosare penale in campanie … asta este România reala. The Godfather și Stăpânul lui Kovesi si al lui Ponta a ajuns, in sfârșit, in fata procurorilor DNA… cum zicea Ponta: Dreptate pana la capăt!”, scrie Silviu Mănăstire pe pagina Dosar de Politician.

DNA nu a comunicat oficial în ce dosar este audiat George Maior. Unele surse susțin, însă, că este vorba de dosarul deschis după ce Tiberiu Urdăreanu a susţinut că i-ar fi dat acestuia 500.000 de euro mită, bani care ar fi ajuns la partidul lui Gabriel Oprea.

Alte surse judiciare susțin că este vorba despre dosarul Broady, în care se cercetează felul în care Liviu Dragnea a făcut o deplasare în ianuarie 2017 în Statele Unite la inaugurarea lui Donald Trump ca președinte.

Reamintim că, Liviu Dragnea a făcut deplasarea în ianuarie 2017 la Washington alături de pe atunci premierul Sorin Grindeanu. Presa a arătat că această deplasare a fost facilitată de către afaceristul Elliot Broady, în schimbul unei sume care s-ar ridica la aproximativ 1 milion de dolari.

Fundraiserul republican Elliot Broady este cercetat în SUA pentru acuzaţiile că s-a folosit de accesul la Trump pentru câștig personal și a încălcat Legea privind practicile străine corupte, care prevede că este ilegal ca un cetățean american să ofere oficialilor străini „ceva de valoare” pentru a obține un avantaj comercial.

Conform Huffington Post, rocurorii caută date despre 20 de persoane și companii. Toți au legături cu Broidy, cu firmele, cu afacerile și contractele sale în domeniul apărării și cu oficiali străini cu care a urmărit să facă afaceri, printre care actualul președinte din Angola și doi politicieni din România.

Cei doi politicieni ar fi Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, care au fost la Washington la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump din 20 ianuarie 2017. Presa scria la vremea respectivă că ar fi plătit 1 milion de euro pentru această participare.

Informații referitoare la o posibilă anchetă referitoare la vizita în SUA au fost furnizate chiar de Liviu Dragnea, în decembrie 2018, însă fostul lider PSD vorbea atunci despre o investigație realizată de DNA, nu de anchetatorii americani.

“Apropo, Călin, știi că ne-a mai făcut un dosar? O veste tristă, așa, de ziua Vioricăi. La mine e legat de vizita în SUA de anul trecut. Eu îi spun domnului Uncheșelu (procurorul DNA Jean Uncheşelu – n.r.) să meargă în continuare, dar îi spun și unde ajunge – la un ambasador. Și să văd dacă îl țin genunchii, că, dacă nu, are o mare problemă”, a declarat Dragnea în ședința Consiliului Național al PSD din decembrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *