Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire, după dezvăluirile care îl „îngroapă” pe USR-istul Stelian Ion: Duce penibilul într-o zonă greu accesibilă

psnews.ro

Miercuri, într-o postare pe pagina Dosar de Politician, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire taxează dur tertipurile utilizate de USR-istul Stelian Ion, candidatul la Primăria Constanța. Jurnalistul este de părere că USR-istul „duce penibilul într-o zonă greu accesibilă, chiar și pentru un politician”.

„Bolnavul închipuit” Stelica Ion, candidat USR la primăria Constanta, duce penibilul într-o zonă greu accesibilă, chiar și pentru un politician. Să inventezi boli grave pentru a pune mana pe o garsonieră socială, ăsta da caracter!

Barna, de exemplu, cu ale lui combinații pe bani europeni cu sora, cu prietenii, cu partenerii, este deja la categoria “gulere albe”.

Este sau nu handicapat grav Stelica Ion, este doar șarlatan sau de-a dreptul escroc? Grele răspunsuri pentru pluseriști…”, scrie Silviu Mănăstire pe Dosar de Politician.

Amintim că potrivit jurnaliștilor de la Newsweek.ro, Stelian Ion ar fi obținut prin intermediul unei escrocherii imobiliare o garsonieră de la ANL, în urmă cu 15 ani. Potrivit acestora, manevrele ilegale făcute de Stelian Ion s-au întâmplat pe vremea când politicianul era un tânăr avocat, apropiat de tabăra fostului primar PSD Radu Mazăre.

Potrivit jurnaliștilor, Stelian Ion ar fi obținut garsoniera ANL prin mai multe nereguli:

Deși era tolerat în spațiu în apartamentul părinților, a încheiat peste noapte un contract de închiriere cu tatăl său contra sumei de 100.000 de lei vechi (10 lei noi) lunar, astfel încât să obțină un punctaj mai mare și să fie avantajat.

În documentul intitulat “Criterii de ierarhizare stabilite prin punctaj” se menționează că Stelian Ion este “CHIRIAȘ” în Constanța. Ceea ce, într-adevăr, era, dar numai din data de 14 aprilie 2005, când a încheiat un contract de închiriere cu propriul tată.

În mod ciudat, însă, cererea pentru o locuință ANL fusese depusă de Stelian Ion la RAEDPP pe 1 martie 2004, cu 13 luni înainte ca acesta să semneze un contract de chirie cu tatăl său. Data depunerii cererii de către actualul deputat USR apare în Hotărârea Consiliului Local Constanța 217 din 25 mai 2005, prin care s-a aprobat lista definitivă cu apartamentele ANL.

Opțiunea chiriei îi dădea solicitantului posibilitatea să probeze că are acces la o anumită suprafață locativă. În contractul dintre Stelian Ion și tatăl său, suprafața închiriată actualului deputat USR a fost stabilită la fix 7,5 mp. Adică sub 8 mp, astfel încât, actualul deputat să fie avantajat și să primească un punctaj mai mare.

O altă neregulă gravă, potrivit jurnaliștilor este fabricarea unui handicap

A doua neregulă semnalată de jurnaliștii de la Newsweek.ro a fost cea potrivit căreia, a declarat în fals că are un handicap grav care necesită însoțitor, deși era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuși le-a depus la dosar.

Asta în condițiile în care subpunctul 3.1. – “Sănătos” – aducea 0 puncte, în timp ce Subpunctul 3.2. – “Boala de care suferă solicitantul, un alt membru al familiei sau aflat în întreținerea acestuia, care necesită însoțitor sau o cameră în plus” – aducea 10 puncte.

Stelian Ion a declarat că suferea de o boală “care necesită însoțitor sau o cameră în plus”. El a depus două documente la dosar: o rețetă din 1997 (adică cu șapte ani înainte de a depune cererea la RAEDPP pentru o locuință ANL) și un bilet de externare de la Spitalul Militar Constanța din 2002.

În ceea ce privește diagnosticul, acesta se referea la “Astm br. (bronșic – n.r.) alergic”, însă rețeta nu ar fi vizat un tratament pentru această boală, ci pentru alergii. În ceea ce privește al doilea document depus la dosar, vizează un bilet de externare de la Spitalul Militar.

Potrivit jurnaliștilor, solicitantul nu avea handicap grav, deci nu putea beneficia de însoțitor și, prin urmare, nu se încadra în punctaj. Așadar, alte 10 puncte au fost obținute ilegal.

DETALII AICI: Incredibil! Deputatul USR Stelian Ion, candidat la Primăria Constanța, a inventat un handicap pentru a obține o locuință ANL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *