Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire explică cine sunt cele 3 personaje cheie din dosarul lui Ponta. Cine este cel de care depinde soarta premierului

" "

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire explică cine ar fi cele trei personaje cheie din dosarul de la Direcția Națională Anticorupție al premierului Victor Ponta.

Potrivit realizatorului emisiunii ”Dosar de politician”, de la B1,  fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, procurorul DNA Jean Nicolae Uncheșelu și vicepremierul Gabriel Oprea sunt cele trei personaje cheie din dosarul lui Ponta.

" "
" "

Despre războiul dintre Ponta și Blejnar, Silviu Mănăstire notează că totul a început după control dispus de ANAF la firma de avocatură a lui Șova, care, în subsidirar, era îndreptat și împotriva actualului premier.

În editiția de luni a emisiunii ”Dosar de politician”, de la B1, Silviu Mănăstire a dezvăluit că miza inițială a acestor controale ale ANAF era circa 1 milion de euro, încasați de cabinetul lui Dan Șova de la complexele energetice Turceni și Rovinari din Valea Jiului. În luna iulie 2011, ANAF trimite raportul inspecției fiscale la DNA, unde subiecți principali erau Șova, acuzat că a primit banii ilegal prin contracte executate fraudulos și separat Victor Ponta, acuzat inițial că ar fi primit sponsorizări ilegale de la Șova și alte companii pentru curse de raliu.

De asemenea, potrivit jurnalistului de investigații, baza dosarului lui Ponta de la DNA este acel raport al ANAF din epoca Blejnar.

În privința lui Uncheșelu, procurorul care instrumentează dosarul lui Victor Ponta, Silviu Mănăstire susține că amagajatul DNA ar fi primit o informație din interiorul casei de avocatură ”Șova și asociații” și, astfel, a știut unde să caute exact posibilele ”vulnerabilitățile” actualului premier.

Apoi, despre al trei personaj cheie din dosarul lui Ponta și anume Gabriel Oprea, jurnalistul B1 precizează că este cel de care depinde soarta politică a lui Victor Ponta și că, indiferent de ce scenariu abordăm, de acesta depinde demiterea sau demisia actualului șef al executivului.

 

”În tot acest vuiet de opinii și declarații contradictorii de pe scena politică, vă voi prezenta 3 personaje cheie ale dosarului Ponta: Sorin Blejnar, Jean Nicolae Uncheșelu și Gabi Oprea.

Celebrul Sorin Blejnar, fostul șef al Fiscului din guverarea PDL. În anii 2010- 2011, între Blejnar și Victor Ponta a izbucnit un război politic pe viață și pe moarte. Ponta l-a acuzat pe Blejnar că este unul dintre capii mafiei lui Băsescu și că locul său este la închisoare.

Între timp, Blejnar chiar a ajuns cu un picior în pușcărie. Concomitent, Blejnar, prin ANAF, a declanșat în primăvara anului 2011 o serie de controale amănunțite la fosta casă de avocatură a lui Dan Șova și, în subsidiar, împotriva lui Victor Ponta.

Al doilea personaj este procurorul DNA Jean Nicolae Uncheșelu, cel pe care Victor Ponta l-a identificat a fi procurorul de caz. Din rechizitoriu reiese că acesta a găsit printre documentele cabinetului de avocatură Șova un contract de colaborare cu avocatul Ponta, pentru servicii de consultanță juridică.

Uncheșelu susține că Ponta ar fi încasat banii din contract timp de 16 luni, între anii 2007 și 2008, fără să muncească în mod efectiv.

După controlul ANAF din 2011, din precauție, Ponta și Șova ar fi încercat să „legalizeze” colaborarea lor din 2008. Acest amanunt arată că procurorul DNA Uncheșelu a primit un pont, o informație din interiorul casei de avocatură și a știut exact ce să caute în legatură cu Ponta.

În final, al treilea om important al dosarului Ponta, adică omul de care depinde soarta politică a premierului, este vicepremierul Gabi Oprea. Pentru că în mâna lui stă demiterea lui Ponta, indiferent despre ce scenariu am vorbi.”, precizează jurnalistul Silviu Mănăstire, într-o postare pe pagina sa de socializare.

" "

1 comentariu la “Silviu Mănăstire explică cine sunt cele 3 personaje cheie din dosarul lui Ponta. Cine este cel de care depinde soarta premierului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *