Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire face dezvăluiri bombă despre liderul suprem al baronilor și politicianul despre care jurnaliștii au o teamă să vorbească. Povestea unui tun de 1 miliard de euro

Jurnalistul de investigații, Silviu Mănăstire, continuă dezvăluirile despre încrengăturile politico- financiare de la vârful politicii românești.

Protagonistul ultimului episod al emisiunii ”Dosar de politician”, de la B1 TV, este Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD şi ministru al Dezvoltării.

Dragnea patronează de cel puţin 6 ani reţeaua de baroni PSD, iar Mănăstire a prezentat reţeta sa de succes, modul de operare al baronului Liviu Dragnea şi reţeaua sa de influenţă.

Realizatorul emisiunii ”Dosar de politician” subliniază și că unii jurnaliști au o frică și o jenă să vorbească de omul doi din PSD, Liviu Dragnea.

Jurnalistul demonstrează că nu e vorba de vreo schemă ingenioasă, puterea preşedintelui executiv al PSD constând în banii, relaţiile personale şi în voturile aduse în PSD, fie direct, fie prin baronii săi.

”Să nu vă imaginați că vorbim de o schemă ingenioasă. Dragnea este, până la urmă, exponentul vechiului sistem de putere”, precizează Silviu Mănăstire.

Povestea unei afaceri de miliarde de euro începe la Teleorman, cu societatea de construcţii Tel Drum S.A. din Alexandria.

Liviu Dragnea neagă şi astăzi că ar avea vreo legătură cu această firmă, însă procurorii DNA sunt de altă părere. Mănăstire desface iţele complicate ale acestei afaceri, în care sunt implicate nume grele şi care a adus companiei, în decurs de 10 ani, sute de milioane de euro din contracte cu instituţii publice. Din documentele intrate în posesia jurnalistului de investigaţii Silviu Mănăstire, reiese că Tel Drum va atinge în curând fabuloasa sumă de un miliard de euro încasaţi de la stat în ultimii zece ani.

Patronul real al Tel Drum nu există oficial, acţiunile acestei firme nu sunt nominale.

“Patronul pot fi chiar eu sau baronul Dragnea”, spune Mănăstire la B1 TV cu privire la compania Tel Drum, care funcționează după principiul acțiunilor la purtător. Tel Drum este o societate fără patron, fiind înregistrată la Registrul Comerțului drept o firmă de tip închis, cu acțiunile la purtător. Orice persoană care deține aceste acțiuni acasă sau în buzunar este patronul acestei firme. Astfel de firme sunt extrem de puține în Români, mai dezvăluie Silviu Mănăstire.

Ani la rând, Dragnea a negat că ar avea vreo legătură cu această societate. Dacă s-ar dovedi, însă, că lucrurile nu stau aşa, Dragnea ar înfunda puşcăria pentru multă vreme de aici încolo, mai precizează jurnalistul.

De asemenea, Silviu Mănăstire punctează că în anul 2013, un secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Valentin Preda, cel care a fost reținut pentru divulgarea de informații secrete tocmai despre o anchetă a procurorilor tocmai despre compania Tel Drum, element care reprezintă dovadă că DNA ar fi pe fir.

Urmărește mai jos înteaga dezvăluire făcută de Silviu Mănăstire în emisiunea ”Dosar de politician”, de pe B1 TV:

1 comentariu la “Silviu Mănăstire face dezvăluiri bombă despre liderul suprem al baronilor și politicianul despre care jurnaliștii au o teamă să vorbească. Povestea unui tun de 1 miliard de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *