Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire face dezvăluiri devastatoare despre un senator PSD, candidat la Primăria Sectorului 6

Silviu Mănăstire, jurnalist de investigații, a făcut pe pagina oficială de Facebook a emisiunii„Dosar de politician”, la rubrica „Dosar de candidat” dezvăluiri despre senatorul PSD Gabriel Mutu, aspirant la fotoliul de Primar al Sectorului 6.

Potrivit jurnalistului, Gabriel Mutu vine de pe filiera PDL, fiind implicat în afacerile imobiliare necurate ale fostului om de afaceri fugar Alexandru Bittner și luat mai apoi „sub aripa” lui Dorin Cocoș, în alte afaceri dubioase:„Un personaj care se trage din așa-zisa “mafie a lui Adrian Năstase”, având în spate afaceri imobiliare de zeci de milioane de euro. În altă ordine de idei, un afacerist ajuns senator pe ruta PDL-PSD, care acum e cercetat penal, dar care este păstrat ca șef al organizației PSD Sector 6 de Victor Ponta.”

Iată primele dezvăluiri devastatoare ce îl privesc pe senatorul Gabriel Mutu, prezentate de Silviu Mănăstire:

„Azi îl prezint pe unul dintre cei mai discreti si grei afaceriști ai PSD deghizat în senator. Numele sau este Gabriel Mutu si a intrat in parlament in anul 2008 pe listele PDL. Mutu este acum teoretic unul dintre liderii PSD din Bucuresti, insa asa cum vom vedea, senatorul nu are treaba cu politica si cu afacerile imobiliare de zeci de milioane de euro. Documentele mele arata cca senatorul Mutu provine din gruparea de afaceristi ai lui Dorin Cocos, Alexandru Bittner si Adrian Petrache, adica Mutu este legat ombilical de asa-zisa mafie a lui Adrian Nastase.

Senatorul Mutu era in anii 200 unul dintre interpusii lui Bittner in diverse combinatii imobiliare. Bittner dupa cum stim era omul de casa al premierului Nastase. Tot despre Bitter se stia ca este omul care incasa spagile grele din afacerile controversate facute in regimul Nastase. A se vedea spaga din dosarul Microsoft. Senatorul PSD Gabriel Mutu a omis sa-si treaca in biografia sa oficiala faptul ca a fost asociat si interpus pentru Alexandru Bittner in compania LIPSCA SA. Din aceasta companie, LIPSCA, Bittner a preluat pe banda sute de spatii comerciale in Bucuresti. Spatiile apartineau initial fostei societati comuniste Alimentara. Senatorul Mutu era folosit de Bittner  pentru a infiinta diverse companii, SRL-uri cu domeniu de activitate imobiliarea. Prin aceste firme se faceau tot felul de tranzactii ciudate, In total, senatorul Mutu a fost actionar in 23 de companii din care jumatate sunt acum lichidate. Si mai important, firmele nu au depus bilantul de activitate. Cu alte cuvinte, firmele lui Mutu actionau ca niste companii fantoma. In aceasta retea selecta de personaje dubioase, senatorul Mutu l-a cunoscut si pe Remus Truică, fostul sef de cabinet al premierului Nastase. Mutu si Truică au venit parteneri de afaceri folosind persoane interpuse, o anume doamna Elena Muntaru sau o anume Amelia Mihailescu. Dupa anul 2008, senatorul Mutu a devenit locotenentul controversatului Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea. Cocos a ramas sef peste imperiul imobiliar al lui Bittner si Petrache si-a continuat afacerile dubioase facute de partenerii sai, beneficiind de relatiile si pozitia sus-pusa a Elenei Udrea. 

V-am spus toate acestea pentru a intelege cum ajungi, de fapt, sa faci politica la nivel mare in Romania. Trebuie sa fii promovat de o grupare economica, ca sa nu zicem o grupare mafiota, a carei interese trebuie sa i le prezinti in Parlament. Alex Bittner a reusit s afuga din Romania si a scapat de bratul legii. Remus Truica a ramas in tara si s-a ales cu dosare penale pentru ca a luat bani de la banci pe care nu i-a mai returnat. Evident, nici senatorul Mutu crescut in umbra acestor infractori ai guvernarii Nastase nu putea sa ramana mai prejos.

Mutu este cercetat penal de procurorii DIICOT din octombrie 2014 pentru evaziune fiscala si spalare de bani intr-un dosar complex. Mutu estet acuzat ca a transferat circa 400 000 de euro din conturile firme GM Activ Building pe care o controla catre alte 5 firme fantoma, apoi din conturile firmelor fantome banii erau scosi la sacosa si ajungeau la acelasi senator Mutu. Dupa cum va spuneam, senatorul PSD este obisnuit cu astfel de tranzactii inca de pe vremea in care era locotenentul lui Alex Bittner si al mafiei imobiliare controlate de acesta.

Mutu a devenit si el milionar in euro din combinatii imobiliare. Sotia senatorului, alaturi de apropiatii fam Mutu, un anume Bogdan Iordachescu si Amelia Mihailescu controleaza alte zeci de firme care fac afaceri cu energie, imobiliare, dar si schimburi valutare sau case de amanet in Bucuresti. Chiar daca este urmarit penal, senatorul Mutu a fost pastrat de premierul Victor Ponta ca sef al Organizatiei PSD Sector 6 din Bucuresti. Inca din anii 2008 si 2010, senatorul Mutu s-a lipit de gașca primaurlui Sectorului 6, Cristian Poteras, condamnat acum la 8 ani d epuscarie pentru corupte si abuz in serviciu. Primarul Poteras era si el un pion al mafiei politico-economice, coordonata de Dorin Cocos, seful lui Mutu. Nu intamplator acum senatorul PSD vrea sa ajunga tocmai primar de sector in locul lui Poteras, iar echipa de interlopi a lui Poteras s-a regrupat in spatele senatorului PSD.

In episoadele urmatoare o sa vedem care este miza financiara din spatele candidaturii la Primarie a senatorului Mutu.”, a exprimat jurnalistul Silviu Mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *