Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire îl taxează pe Iohannis după vizita în secuime: S-a afișat cu doi penali! EXCLUSIV

Jurnalistul Silviu Mănăstire a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care l-a taxat dur pe președintele Klaus Iohannis, după vizita acestuia în așa-zisul „Ținut Secuiesc”.

Concret: realizatorul de la B1 TV a ținut să sublinieze că șeful statului a intrat deja într-o logică electorală, pregătindu-și încă de pe acum campania prezidențială din 2019. Mai mult: Mănăstire a arătat cum Iohannis încearcă să umple golul lăsat de partidele de opoziție (mai ales PNL) în relația cu UDMR, formațiune care, văzându-se părăsită, s-a alipit de PSD. Totodată, ziaristul a amintit că nici președintele nu s-a lăsat mai prejos în a abandona electoratul maghiar, chiar dacă acesta a contribuit la victoria lui din 2014.

Klaus Iohannis a câștigat președinția României în 2014 și cu votul maghiarilor, care au contat foarte mult, fiind un electorat disciplinat. Din 2014, Klaus Iohannis n-a mai ținut legătura cu comunitatea maghiară sau a avut relații destul de reci. Cei de la UDMR s-au unit cu PSD în ultimii doi ani, liberalii n-au știut să-și gestioneze povestea asta cu UDMR-ul… E clar că Iohannis are nevoie din nou de votul maghiarilor în 2019. Din ce știu eu, cred că e primul președinte al României de la Ceaușescu încoace care merge într-o vizită oficială în secuime. Mergea și Băsescu, dar ca persoană privată (în concedii, la Băile Tușnad).

Maghiarii au nevoie de garanții, fiindcă ei sunt păcăliți de vreo 2-3 ani de zile: și PSD-iștii i-au păcălit recent, și Iohannis i-a păcălit… Pentru că să fim serioși: în 2014, or fi fost niște discuții între Iohannis și maghiari, care și-au dat voturile. Deci, plecând de la anul 2014, noi trebuie să gândim lucrurile în context: nimeni nu știa că va fi un val anti-Ponta, generat de chestiunile cu votul din diaspora. Înainte de primul tur, Iohannis și-a obținut susținerea maghiarilor, care l-au votat, și se pare că Iohannis nu și-a respectat niște promisiuni. Cam toată lumea vorbește de autonomia teritorială regională; Iohannis le-a tăiat astăzi macaroana, dar le-a făcut niște concesii: a zis că ar cam fi de acord cu steagurile și cu imnul, cu limba maternă în educație, în administrație și așa mai departe. A intrat într-o negociere cu maghiarii, pentru că are nevoie de voturile lor”, a explicat Silviu Mănăstire.

Pe de altă parte, realizatorul TV i-a bătut obrazul președintelui pentru dublul standard de care a dat dovadă astăzi: în ciuda discursului anticorupție și îndreptat împotriva așa-numiților „penali”, Klaus Iohannis s-a afișat marți încadrat de doi președinți de CJ-uri, fiecare cu câte un dosar penal: Borboly Csaba (Harghita), respectiv Tamas Sandor (Covasna).

„Domnul președinte Iohannis este foarte îngrijorat de statutul penal al politicienilor, este foarte îngrijorat să nu pună în funcții oameni penali sau compromiși, și nici să-i gireze. E deranjat, în general, de chestiunea cu moralitatea, dar astăzi a fost flancat de doi lideri maghiari penali: președinții consiliilor județene din Harghita și Covasna: Borboly Csaba, respectiv Tamas Sandor. Domnul Iohannis s-a afișat cu niște penali astăzi și nu a strâmbat din nas – nu l-am văzut deloc deranjat. Pe lângă povestea cu imnul, care este bașca! Era flancat de doi lideri maghiari penali, după criteriile pe care Klaus Iohannis ni le predă. Deci, cu alte cuvinte, domnul Iohannis este un politician ca toți ceilalți: când are interese și când pipota lui politică dorește să se afișeze cu penali, fiindcă are de câștigat, se afișează cu penali. Când are de câștigat politic, nu se mai afișează cu penali.

Iohannis, în momentul de față, e deja intrat într-o logică de campanie: dacă-i convine, stă cu penali la masă fără nicio problemă (penali maghiari, penali români); când nu-i convine, o ține pe-aia cu anticorupția. Iohannis e lăutar ca pe Dâmbovița: cântă melodia care se potrivește contextului, a încheiat Silviu Mănăstire..

1 comentariu la “Silviu Mănăstire îl taxează pe Iohannis după vizita în secuime: S-a afișat cu doi penali! EXCLUSIV

  1. Dl. Manastire are o logica proprie pentru judecarea oricarei persoane. Pt. D-lui, presedintele nu se ocupa decat de campanie electorala. Nu vede, nu admite nici o alta logica, oricat de evidenta. Apoi, daca ar fi sa mergem pe critica privind penalii care au fost prezenti la aceasta vizita, in logica d-lui Manastire, presedintele ar trebui sa ceara dosarele penale, sau dosarele „de cadre”ale tuturor participantilor la intalnirile sale, ceea ce este aberant. Nu presedintele i-a invitat pe cei doi penali. Sa nu impingeti absurdul prea mult peste limitele normale. Nici mie nu-mi place dl Manastire, dar n-am cum sa fac abstractie de prezenta sa pe un canal pt. care platesc abonamentul. Nu-mi place in general acest canal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *