Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire lansează o serie de întrebări tabu. Pe cine are Iohannis la mână

În ultimul mesaj publicat pe pagina de socializare, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a lansat o serie de întrebări tabu cu privire la Justiția și serviciile de informații din România, „de care jurnaliștii se cam feresc”.

Astfel, jurnalistul de investigații a vorbit, miercuri, la ”Dosar de politician” despre trei oameni promovați de fostul președinte, care dețin o mare putere în România, dar care sunt acum la mâna actualului șef al statului.

„După un an de mandat al lui Iohannis încep să iasă la iveală aspecte interesante legate de oamenii ajutați de fostul președinte. Băsescu a afirmat de curând că trei oameni promovați de el au băgat la pușcărie alți trei, sprijiniți tot de el. Așadar, l-au trădat. De aici se nasc numeroase întrebări cu privire la Justiția și serviciile de informații din România, întrebări tabu de care jurnaliștii se cam feresc. De ce insistă Băsescu asupra faptului că Stanciu, Coldea și Kövesi sunt oamenii săi? Apoi, ce va alege Iohannis să facă anul acesta, când celor trei le expiră mandatele? Cert este că 2016 va fi un an de cotitură pentru România.

Urmăriți acest material pentru informații și întrebări pe care nu le veți găsi la nicio altă televiziune!”, a scris Silviu Mănăstire pe pagina de Facebook.

Redăm informațiile redate de jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire în emisiunea ”Dosar de politician” de la postul B1 TV:

„În 2016, în România vom asista la o reașezare a sistemului de putere. Klaus Iohannis conduce oficial România de un an. Este vizibil însă că nu deține toată puterea de care ar trebui să beneficieze ca președinte. În acest context în 2016 expiră mandatele șefiilor din Parchete, de la ÎCCJ și probabil anumiți șefi din servicii. Livia Stanciu, șefa Înaltei Curți, Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, și Tiberiu Nițu procurorul general, au primit mandatele de la Traian Băsescu după ce acesta le-a negociat ca la piață cu Victor Ponta în 2013. Acești birocrați ai statului din sistemul de justiție, numiți în funcții de politicieni, nu sunt aleși de români, dar dețin acum însă mare parte din puterea din România.

Sub regimul lui Băsescu atât procuratura cât și serviciile de informații au căpătat puteri sporite. Băsescu a creat acest sistem, a promovat oameni, a creat de la zero cariere fulminante. El a spus textual că trei oameni promovați de el au băgat la pușcărie alți trei oameni sprijiniți tot de el. Băsescu se referea la următorii: generalul Florian Coldea de la SRI, Kovesi și Livia Stanciu i-au executat cu dosare penale pe Horia Georgescu, fostul șef al ANI, pe Alina Bica fostul procuror șef al DIICOT și pe Elena Udrea, pupila președintelui.

Cei trei, mai insinuează Basescu în diverse apariții publice, au fost creați de el, dar l-au trădat pentru noua putere reprezentatată de Iohannis. Informațiile din mediul politic arată că Băsescu a promovat-o pe doamna Kovesi ca procuror general pentru că a văzut în ea un tânăr procuror de success. Însă sunt certe și următoarele date: tatăl doamnei Kovesi este prieten bun cu un anume Florin Munteanu, om de afaceri din Mediaș și fost șef al companie de stat Transgaz. Munteanu este prieten din studenție, relație recunoscută public, cu liderul PNL Vasile Blaga. Trăian Băsescu a primit o garanție în plus atunci când a promovat-o inițial pe doamna Kovesi ca șefa procurorilor din România. Adică, doamna Kovesi, nu a apărut din neant.

În continuare, în funcțiile ocupate, Kovesi a făcut perfomanță, în special după ce a ajuns șefa la DNA. Acesta este meritul ei evident, dar Băsescu a ajutat-o. Generalul de 3 stele Coldea, prim adjunctul șefului SRI, a fost promovat la fel de Basescu dintr-un simplu maior în cea mai importantă funcție executivă a serviciului la o vârstă fragedă pentru o astfel de instituțe. Coldea este în funcție de 10 ani. La momentul respectiv, tot informațiile de culise arată, că Florian Coldea a beneficiat și de recomandarea lui Gheorghe Seculici, un fost lider PD extrem de apropiat de Băsescu.

Apoi, Livia Stanciu, șefa ÎCCJ, atât de apropiată și ea la un moment dat de Băsescu, are relații recunoscute cu familia liderului PNL Mircea Toader de la Galați, un politician extrem de fidel fostului președinte.

Relațiile umane sunt importante când se fac astfel de promovări în funcții delicate. Și președintele Iohannis l-a numit șef al SRI pe Eduard Hellvig pentru că avea încredere în el, acesta fiindu-i un om apropiat. În acest moment cei trei: Coldea, Kovesi și Livia Stanciu se află la mâna președintelui Iohannis”, a explicat Silviu Mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *