Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire lansează un scenariu incendiar. Pe cine ar vrea Ponta să pună omul doi în PSD în locul lăsat liber de Dragnea

Jurnalistul de investigații, Silviu Mănăstire, a lansat un scenariu incendiar, în cadrul ultimei ediții a emisiunii „Dosar de politician”, de la postul B1 TV.

Astfel, Silviu Mănăstire a explicat cine ar fi „șeful real al Guvernului”:  „fără Oprea (n.r. – Gabriel), ministrul de Interne în funcție și vicepremier al cabinetului, Victor Ponta ar pleca acasă imediat”.

În acest context, jurnalistul de investigații a explicat dedesubturile ministerului de Interne și jocurile politice din culise și, totodată, a lansat un scenariu incredibil: „Ponta vrea să-l aducă pe Gabi Oprea în PSD și să-l facă al doilea om din partid, în locul lăsat liber de Liviu Dragnea”.

„Gabriel Oprea, ministrul prezentat astăzi în campania ”Dosar de ministru” este șeful real al Guvernului. Fără Oprea, ministrul de Interne în funcție și vicepremier al cabinetului, Victor Ponta ar pleca acasă imediat. Ponta stă lipit de Oprea iar nașul Oprea, pentru că acesta este nașul băiatului premierului, stă și el deocamdată lipit de Ponta.

Lucrurile dintre cei doi sunt complicate: sunt rude prin alianță și parteneri politici deopotrivă. Dacă unul cade, celălalt cade și el. De-a lungul carierei sale politice, Victor Ponta îi datorează foarte multe lucruri lui Gabriel Oprea. La rândul său, Oprea a primit din partea premierului puterea absolută în domeniul siguranței naționale. Oprea conduce ședintele de guvern în lipsa lui Ponta și stă la masă cu șefii serviciilor de informații, cu șefii Parchetelor și lângă președintele Klaus Iohannis în Consiliul Suprem de Apărare al Țării.

De altfel, Oprea deține puterea cu P mare. Președintele Iohannis are doar impresia că deține puterea, Oprea chiar o are. Evident, de-a lungul timpului, mulți politicieni au crezut că vor deține puterea în mod absolut și continuu. Realitatea este dură. O știe și fostul președinte Băsescu, o știe și generalul de patru stele Gabi Oprea. 

Așadar, ministrul de Interne este un personaj greu de analizat, cariera sa este plina de lumini și umbre, asta pentru că Oprea este contestat și apreciat deopotrivă în clasa politică. Un lucru este cert și este recunoscut de adversarii săi, dar și de prieteni: dacă ai bătut palma cu Gabriel Oprea, îl ai partener politic până la capăt.

Datele arată că, în anii 2000, Gabriel Oprea a fost, pe rând, prefect al Bucureștiului și ministru al Administrației în guvernarea Năstase. Este general de Justiție Militară și fondator al influentului Colegiu Național de Apărare.

Oprea și-a construit cariera cu tenacitate; unii l-au plasat în tabăra premierului Năstase, viața a arătat că în final Oprea a fost cel care și-a creat personal o tabără politică.

În 2009, Oprea avea puterea necesară să devină ministru de Interne în guvernarea PSD- PDL. Oprea era acceptat de președintele Băsescu și de majoritatea liderilor PSD. După două săptămâni de la numirea ca ministru de Interne, Gabi Oprea și-a dat demisia. Oprea a dezvăluit mai apoi că gruparea Vanghelie – Geoană, cea care conducea PSD atunci, voia să impună la conducerea Serviciului de Informații a ministerului de Interne, un protejat al senatorului penal al PSD, Cătălin Voicu. Războiul a fost dur. Oprea și-a dat demisia din ministerul de Interne, gruparea Vanghelie-Geoană și-a pus șef la Informații, DNA l-a arestat pe șeful serviciului doi și-un sfert, iar în final, Oprea a ajuns de două ori mai puternic. Adversarii săi au intrat pe rând la pușcărie.

Senatorul Cătălin Voicu a făcut închisoare, Marian Vanghelie este în prezent închis, Mircea Geoană a devenit istorie politică iar finul lui Oprea, respectiv Victor Ponta a ajuns șef la PSD și mai apoi prim-ministru. În 2012, Gabriel Oprea, șef la UNPR, a realizat majoritate parlamentară care l-a ales pe Victor Ponta premier. De atunci, după cum vă spuneam, puterea și influența lui Oprea au crescut exponențial.

Gabi Oprea, ditamai vicepremierul României are, însă, o problemă majoră. Cum gestionezi această putere imensă? Ce se va întâmpla cu cariera sa? Ce va face UNPR, partidul său, în 2016? Oficial, Gabi Oprea și Victor Ponta au parteneriat politic pentru alegerile parlamentare de la anul. Neoficial, Ponta vrea să-l aducă pe Gabi Oprea în PSD și să-l facă al doilea om din partid, în locul lăsat liber de Liviu Dragnea. Pe de altă parte, Oprea și-a lăsat deschisă portița cu președintele Iohannis. Oprea a spus că îi va susține proiectele președintelui în domeniul siguranței naționale. Aici, jocul politic este extrem de fin și foarte interesant. Istoria se scrie zilele acestea pe strada Știrbei Vodă din București. „, a transmis Silviu Mănăstire.

2 comentarii la “Silviu Mănăstire lansează un scenariu incendiar. Pe cine ar vrea Ponta să pună omul doi în PSD în locul lăsat liber de Dragnea

  1. Asta ii da inainte cu ce stie el, respecta ordinul pe unitate, cu Ponta, cu Dragnea, cu PSD-ul. Aloooooo, mai Bisericuta, in tara asta in care te rostogolesti si tu, un cetatean nevinovat a fost tinut mai bine de 6 (SASE !!!) luni in parnaie fiind NEVINOVAT !!! Despre asta chiar nu vrei sa glasuiesti nimic, nimic ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *