Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire: Nu dau o ceapă degerată pe ce zice MCV. Nu mă mai interesează

Jurnalistul Silviu Mănăstire susține, pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”, că, după ce a citit raportul Comisiei Europene privind justiția din România și Bulgaria, nu mai dă ”o ceapă degerată pe raportul MCV”.

”Sincer, la cum se pune problema între Bulgaria și România pe chestiunea corupției, eu personal, începând de acum, nu dau o ceapă degerată pe ce zice MCV. Nu mă mai interesează”, scrie Mănăstire.

Ziaristul spune că îl interesează, în schimb, două lucruri: ”ca judecătorii sa fie independenți și să aibă condiții să judece nepărtinitor, iar procurorii să fie mai bine controlați, de câțiva ani au făcut abuzuri pe bandă rulantă și nu plăteasc pentru asta.

Mai vreau o secție de investigare a faptelor din Justiție (nu a magistraților cum greșit se spune), adică Secția asta specială trebuie populată cu procurori de cea mai bună calitate profesională și morală (nu cum e acum) și lăsată să investigheze abuzurile din Justiție”, a completat Silviu Mănăstire.

Comisia Europeană a publicat marți raportul MCV privind evoluția justiției din România. Acesta este unul dur în care se condamnă evoluțiile de la începutul anului și se arată că România nu a urmat progresele făcute până în 2017.

Mai mult, Comisia Europeană condamnă România pentru că nu a pus aplicare recomandările făcute în precedentele analize asupra justiției.

Comisia Europeană notează în concluziile Raportului MCV că a fost „nevoită să revină frecvent la evoluțiile din România privind reforma judiciară și lupta împotriva corupției”

1 comentariu la “Silviu Mănăstire: Nu dau o ceapă degerată pe ce zice MCV. Nu mă mai interesează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *