Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire nu-l vede cu ochi buni pe Ponta. Cui i-a căzut prizonier premierul

Jurnalistul Silviu Mănăstire nu-l vede cu ochi buni pe prim-ministrul Victor Ponta. Cui i-a căzut prizonier şeful Executivului.

În cea mai recentă ediţie a emisiunii „Dosar de politician”, realizatorul B1 TV susţine că demnitarul „a devenit un mic prizonier al noii grupări de șmecheri care conduce Partidul Social Democrat”.

" "

„Noua conducere PSD este asigurată de patru personaje pătate: primul este Liviu Dragnea (condamnat la închisoare cu suspendare). Îl urmează Marian Neacşu (liderul deputaților PSD, condamnat și el penal pentru conflict de interese). Al treilea șef în PSD este Marian Oprișan (aflat în judecată tot pentru corupție) și, în fine, Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, copilul de suflet al penalului Viorel Hrebenciuc”, a declarat Mănăstire.

Pe de altă parte, deşi recunoaşte că Zgonea încă nu are dosare penale, ziaristul consideră că viitorul acestuia este „confuz” din punct de vedere.

„Povestea politică a celor patru magnifici care controlează acum PSD este potrivită pentru un rechizitoriu DNA. Începem cu necunoscutul Marian Neacşu, liderul deputaților PSD. Neacşu este invenția politică a sforarului Viorel Hrebenciuc, acum însă face parte din tabăra lui Valeriu Zgonea. Neacşu este poreclit «Avocatul Penalilor», deoarece a condus mai multe inițiative parlamentare, menite să modifice Codul Penal în favoarea politicienilor acuzați de corupție. Memorabilă este acțiunea coordonată de Neacşu în Camera Deputatilor din «marțea neagră». Marian Neacşu este un personaj șters, nu are inițiative politice remarcabile și l-a trădat pe Victor Ponta cu prima ocazie.

Ca orice PSD-ist de frunte, Neacşu este și el penal: în februarie acest an, șeful depuțatilor PSD a fost condamnat de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la plata unei amenzi penale de 2.000 de lei, pentru săvărșirea infracțiunii de conflict de interese. Neacşu, într-un gest de nesimțire politică, și-a angajat ilegal fiica la biroul său parlamentar”, l-a criticat Silviu Mănăstire pe liderul deputaţilor PSD.

De cealaltă parte, Valeriu Zgonea este, în opinia lui Mănăstire, „copilul politic al lui Viorel Hrebenciuc”, fostul „sforar” al Camerei Deputaţilor.

„Șeful său (al lui Neacşu – n.r.) și viitorul număr doi în PSD este Valeriu Zgonea, șeful Camerei, zis și Valerică, poreclit «nepotul lui Mihai Viteazu», după cum singur s-a autointitulat. Zgonea conduce gruparea PSD din Oltenia, din care face parte și primărița Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Înainte să ajunga șef, Zgonea s-a facut remarcat ca și căpitan al echipei de fotbal din Camera Deputaților. Zgonea este copilul politic al lui Viorel Hrebenciuc, cel care l-a impus ca șef la Camera Deputaților. Hrebenciuc, până să fie arestat, era cel care trăgea sforile în camera inferioara a Parlamentului. Zgonea are legaturi de familie cu afaceristi apropiați de Moscova. Nașul de cununie al lui Valerica Zgonea este un anume Stelian Nistor, asociatul în afaceri al unor oligarhi ruși. Rușii cu pricina sunt parteneri în diverse firme și cu deputatul PSD de Bacău Lucian Sova, prietenul lui Zgonea. De fapt, toți apropiații lui Hrebenciuc din PSD – așa numita grupare PSD Modova – are simpatii pro-ruse, un singur exemplu este implicarea acestora în afacerea RAFO Onești”, comentează Silviu Mănăstire.

La rândul lui, Marian Oprişan (poreclit „Fotomodelul”) are probleme penale serioase.

„Al treilea magnific penal din conducerea PSD este inegalabilul Marian Oprisan, poreclit înca din tinerețe «Fotomodelul». Oprișan este noul sef al baronilor PSD iar Liviu Dragnea îl ține foarte, foarte aproape, pentru că este singurul baron încă nearestat. Oprișan își așteaptă însă la Cluj o sentință definitivă într-un dosar de corupție care s-a întins pe 8 ani în Justiție. Oprișan a făcut parte în ultimii ani din puternica grupare a baronilor Mazare-Constantinescu-Dragnea, în acest moment Oprișan deține și functia de președinte al asociatiei consiliilor județene din România, asociație condusă ani de zile de mega baronul Liviu Dragnea”, continuă Mănăstire lista capilor PSD.

Nu în ultimul rând, Liviu Dragnea (zis „Teroristul”) ar putea avea de furcă nu doar în dosarul Referendumul, ci şi în speţele Teldrum şi Alina Bica-Ioan Niculae.

„Și, în final, șeful cel mare al partidului a devenit Dragnea, dupa 10 ani in care a tras sfori si a pierdut alegeri din pozitia de numar doi in PSD. Nu intamplator, porecla lui Dragnea este Teroristul. Dragnea a fost baiatul care a executat diverse operatiuni nu tocmai ortodoxe pentru foștii președinti Mircea Geoană și Victor Ponta. Pe ambii foști lideri ai PSD, Dragnea i-a servit iar apoi i-a executat politic. Dincolo de condamnarea sa penală în dosarul Referendumului, șeful PSD tremură pentru alte două mega dosare de corupție: Dosarul Teldrum și Dosarul Bica-Ioan Niculae. Chiar dacă a câștigat PSD-ul, Dragnea știe că viitorul său imediat nu va fi unul roz. În final, dragi PSD-iști penali, nu uitați vorbele lui Giovanni Becali: «pușcăria este pentru oameni»”, încheie Silviu Mănăstire.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *