Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire nu vede cu ochi buni propunerea de ministru al Muncii: Şcoala gulerelor albe abonate la bani publici! EXCLUSIV

Jurnalistul Silviu Mănăstire nu îl vede cu ochi buni pe Dragoş Pîslaru, recent propus de către premierul Dacian Cioloş şi acceptat de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Muncii.

CITIŢI ŞI: UPDATE Cine este Dragoş Pîslaru, propus pentru Ministerul Muncii. Legături cu banii lui Dragnea

Într-un comentariu oferit, luni, pentru PSnews.ro, realizatorul de la B1 TV a amintit că Pîslaru a fost partener de afaceri cu Liviu Voinea (fost ministru al Bugetului şi actual viceguvernator al BNR) şi cu Daniel Dăianu (fost ministru de Finanţe şi actual membru în CA al BNR).

„Daniel Dăianu ştii că a fost suspectat de legături cu fosta Securitate, a fost implicat în tot felul de platforme economico-politice mai ciudate. Dăianu a apărut şi în scandalul acela cu brokerul Cristian Sima, cu banii investiţi pe bursă şi aşa mai departe. Pîslaru a fost partener de afaceri cu cei doi despre care am amintit (Voinea şi Dăianu). Cei trei au făcut multe afaceri cu statul (în special cu Ministerul Economiei) – la un moment dat, au avut contracte cu Ministerul IMM-urilor, pe vremea când era ministru Constantin Niţă, în 2009 (în cabinetul Emil Boc 1 – n.r.). Sunt abonaţi la tot felul de strategii, la tot felul de variante de consultanţă pe bani publici: pe la consilii judeţene, pe la ministere etc. Compania lor se numea GEA Strategy & Consulting. Deci băieţii ăştia trei sunt specialişti în încasat foarte mulţi bani europeni şi bani ai statului pentru diferite consultanţe şi strategii, care nu se mai aplică şi nu mai au niciun fel de legătură.

Liviu Voinea – să nu uităm – a fost propunerea de premier a PSD-ului, când s-au dus ei la Cotroceni, înainte să vină Cioloş.

Cu alte cuvinte, un grup de interese transpartinic l-a promovat pe acest Dragoş Pîslaru prima dată în calitate de consilier al lui Dacian Cioloş, iar acum vedem că este anunţat direct ministru al Muncii. Nu are competenţe nici pe domeniul ăsta, ci este doar un fel de guler alb al consultanţei pe bani publici. Uită-te peste declaraţia lui de avere, să vezi foarte mulţi bani încasaţi pe tot felul de contracte, pe tot felul de administrări… Bani din poveşti de consultanţă”, ne-a declarat Mănăstire.

CITIŢI ŞI: Ce avere are noul ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru

Întrebat dacă putem spune că spiritul fostului ministru al Dezvoltării Liviu Dragnea dăinuie în guvernul de tehnocraţi, prin urmaşul său, Vasile Dâncu, şi prin Dragoş Pîslaru (cel a cărui firmă a elaborat inutila „Strategie de Dezvoltare Durabilă a județului Teleorman 2010-2020”), Silviu Mănăstire a răspuns: „Posibil. Oricum, e legătura asta cu Teleormanul, dar uite – ca să-ţi mai dau un indiciu (eu am făcut un material pe tema asta) -: în 2009, 2010 şi 2011, firma deţinută de Pîslaru, de Voinea şi de Dăianu a avut contracte cu Ministerul Economiei; cu alte cuvinte, cu guvernul Boc. Asta în contextul în care Liviu Voinea apărea la televizor şi spunea că guvernul Boc e prost, face tăieri de salarii, are o economie proastă şi aşa mai departe. Aşadar, Voinea (care era comunicatorul firmei de consultanţă) era un analist apropiat USL-ului şi se plângea că guvernul Boc duce o politică proastă, în contextul în care el însuşi încasa bani de la acel guvern”.

Chestionat în legătură cu posibila apartenenţă a lui Pîslaru la aşa-numita „Şcoală de la Chicago”, ziaristul a replicat: „Nu ştiu – nu intru în discuţiile astea, prea tehnice. Dar, cu siguranţă, Pîslaru face parte din şcoala gulerelor albe abonate la bani publici. Asta e sigur, e dovedit”.

Nu în ultimul rând, Silviu Mănăstire a readus în discuţie semnele de întrebare din afacerile lui Dragoş Pîslaru.

„Repet: dacă ar fi de verificat ceva în trecutul lui Pîslaru, ar fi contractele astea de consultanţă şi de strategie, luate de la Ministerul Economiei; sunt câteva contracte de milioane de euro şi ar fi interesant de verificat: ce au prestat Pîslaru, Voinea şi Dăianu pentru milioanele alea de euro? Strategiile şi consultanţele acelea s-au şi aplicat? Pentru că, vizavi de prezenţa lui, nu-l văd neapărat foarte apropiat de PSD. El este apropiat de grupul de parteneri de afaceri cu care a făcut bani. Cu siguranţă, dacă e să facem o speculaţie, probabil că a contat şi recomandarea lui Liviu Voinea pentru fostul partener de afaceri. Pentru că să nu uităm că actualul purtător de cuvânt al Guvernului (Dan Suciu) a îndeplinit o funcţie similară la BNR. Bănuiesc că există o prietenie acolo. Eu am spus despre guvernul ăsta că este «guvernul prietenilor prietenilor noştri». Fiecare care a avut un prieten l-a recomandat, iar «prietenii prietenilor noştri» au ajuns în funcţii: miniştri, secretari de stat, directori, şefi de agenţii etc. Gulerele albe s-au recomandat unele pe altele”, a încheiat Mănăstire.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *