Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire: “Primăria din umbră” a lui Clotilde Armand ar putea ajunge imediat în atenția procurorilor. Urmează combinații interesante

psnews.ro

Într-o postare pe pagina de Facebook Dosar de Politician, jurnalistul Silviu Mănăstire reacționează în urma dezvăluirilor făcute de PS News privind „Primăria din umbră” a lui Clotilde Armand, edilul ales al Sectorului 1. „În mod normal pentru așa ceva vine procuratura peste tine”, atrage atenția jurnalistul de investigații.

„Clotilda se apucă de scris caiete de sarcini pentru licitațiile de la primăria sector 1, urmează combinații interesante.
Caietele urmează a fi scrise la partid, de către “specialiștii pluserști”, alături de consilierii locali ai partidului. În mod normal pentru așa ceva vine procuratura peste tine… la Clotilda cu siguranța nu vine nimeni, doar firmele care întâmplator vor câștiga licitațiile pe caietele de sarcini făcute la PLUSR! Superb, sau ce?

“Primăria din umbră” a lui Clotilde Armand ar putea ajunge imediat în atenția procurorilor, deoarece în e-mailul trimis intern (foto jos) se vorbește de redactarea caietelor de sarcini de către consilierii din „primăria din umbră”, mai exact, niște membri de partid care nici măcar nu au fost votați”, scrie Silviu Mănăstire.

Redacția PS News v-a prezentat în exclusivitate modul în care Clotilde Armand și USRPLUS încearcă să pună presiune și stăpânire pe funcționarii publici. Pe data de 4 noiembrie 2020, Complexul Multifuncțional Caraiman, aflat în subordinea Consiliului Local Sector 1, a fost vizitat oficial de consilieri locali USRPLUS și membri de partid USRPLUS care au solicitat acordul să meargă în cabinetele medicale deținute de instituția publică, se arată în răspunsul Complexului Multifuncțional Caraiman către redacția PS News.

Printre cei care au participat la vizita transformată în control se numără:

– Oliver Păuși – consilier local USRPLUS

– Ramona Porumb – consilier local USRPLUS

– Simona Cristina Muntean – fost consilier local, membru USRPLUS

– Cristian Sas – membru USRPLUS

– Alexandru Negrea – membru USRPLUS

– Încă un membru USRPLUS care nici măcar nu și-a prezentat identitatea, potrivit informațiilor oferite de Complexul Multifuncțional Caraiman.

Echipa USRPLUS a insistat să-și continue controlul chiar dacă în cabinetele medicale fuseseră mai multe persoane confirmate cu virusul COVID-19.

Sursele PS News au precizat că vizita s-a transformat rapid în control, deoarece membrii USRPLUS au intrat în fiecare cabinet și au cerut informații despre aparatura medicală disponibilă și despre tratamentele realizate acolo. Echipa USRPLUS a intrat și în cabinetele stomatologice, unde sunt 4 scaune de tratament, deși acolo fuseseră depistate două cazuri de COVID-19. Asistenta care era în cabinet în momentul controlului a fost testată pozitiv a doua zi, potrivit surselor PS News.

În legea 215/2001, privind administrația publică locală, nu se menționează nicăieri faptul că un consilier local ar putea face controale sau vizite oficiale în instituțiile, societățile, companiile deținute de primărie sau Consiliul Local și nici măcar dreptul la astfel de vizite ce se transformă în interogatoriu și control. Singurul mod prin care consilierii locali pot cere informații de la companiile sau societățile deținute de primărie este printr-o solicitare, în urma căreia vor primi un raport. Consilierii locali, în afara ședințelor de Consiliu Local, sunt doar simpli cetățeni în societate, fără nicio putere de a controla, vizita, interoga funcționarii publici.

Legea 215/2001, art. 36, alin (6) d): „(n.r. Consiliul Local) poate solicita informări și rapoarte de la primar, viceprimar și de la șefii organismelor prestatoare de servicii publice și de utilitate publică de interes local;”. Dar nu controale sau verificări în teritoriu.

Membrii de partid ai USRPLUS, sau ai altor partide, nici atât nu au ce să caute în instituții ale statului și să ceară vizite oficiale sau să pună întrebări despre modul de funcționare al unei instituții/companii/societăți. Instituțiile statului nu sunt muzee pentru ca oricine să vină în vizită, mai ales în vremea pandemiei.

DETALII AICI: DOCUMENT „Primăria din umbră” a lui Clotilde Armand: membri de partid, fără nicio funcție, trimiși să verifice instituțiile statului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *