Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire – procentajele celor care câștigă în București. Cum va fi colorată harta voturilor la nivel național EXCLUSIV

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire (invitat, în această săptămână, la Dialogurile PSnews.ro) a făcut o serie de previziuni în ceea ce priveşte procentajele pe care le vor obţine principalii candidaţi în alegerile locale de pe 5 iunie.

Astfel, potrivit acestuia, harta voturilor va fi colorată în roșu. Mănăstire a apreciat că PSD va obține (42%) dintre voturi, PNL se va situa la nivelul de (30%),  în timp ce ALDE şi PMP vor fi cotate la (10%), respectiv 5%.

În București, potrivit jurnalistului voturile vor fi în într-un procentaj (38%) în favoarea candidatului social-democraților, Gabriela Firea, în timp ce  în timp ce Cătălin Predoiu (PNL) va obtine un scor de (20%) din voturi. Nici Nicușor Dan (USB) nu se află prea departe de candidatul liberalului, fiind la o diferență de doar două procente, 18%.

Mănăstire estimează că primar al Sectorului 1 va fi va fi PSD-istul Dan Tudorache (32%), care va fi victorios în faţa lui Alexandru Nazare de la PNL (30%) şi a candidatei USB. Totuşi, jurnalistul de investigații consideră că reprezentanta USB, Clotilde Armand, va obţine un scor de (10%).

În Sectorul 2 al Capitalei, lupta pentru fotoliul de primar va fi foarte strânsă, acolo unde Silviu Mănăstire apreciază că va fi primar candidatul PNL, Dan Cristian Popescu (35%), urmat de actualul primar interimar, Mihai Mugur Toader (PSD), cu 30%. La o diferență considerabilă, potrivit jurnalistului se va clasa Dumitru Pelican, candidatul Partidului Ecologist Român (PER), cu 15%.

În Sectorul 3, contrastul este izbitor, pronosticul lui Silviu Mănăstire fiind net în favoarea lui Robert Negoiţă (PSD, 57%), în timp ce PNL-ista Cristina Pocora va fi cotată la 19%.

Diferența nu este la fel de considerabilă și în Sectorul 4. Astfel, jurnalistul de investigații apreciază că triumfător va fi actualul primar interimar Daniel Băluţă, cu scorul de 35%, candidatul candidatul PNL, Răzvan Sava având șanse de doar 32%.

În Sectorul 5, Mănăstire vede o luptă destul de strânsă între Daniel Florea (PSD, 28%) şi Marian Vanghelie, candidatul Partidului Dreptăţii Sociale (PDS, 29%). La rândul său, propunerea PNL Ovidiu Raeţchi ar putea beneficia de 24% dintre opţiunile electoratului.

În ceea ce privește Sectorul 6, jurnalistul de investigații îi acordă titlul victorios independentului Ştefan Florescu (34%), urmat de PSD-istul Gabriel Mutu (cu 33%). Pe ultimul loc, potrivit lui Silviu Mănăstire se va situa PNL-istul Răzvan Mironescu  cu un procentaj de 20% din voturi.

manastire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *