Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire: PSD a votat pentru oamenii USR, iar useriștii pentru oamenii PSD. Așa au procedat și la ASF sau Curtea de Conturi

Jurnalistul Silviu Mănăstire, într-o postare  pe pagina Dosar de Politician, demască alianţa dintre PSD şi USR când vine vorba de posturile-cheie de la ASF sau Curtea de Conturi.

“Ce bune sunt voturile pesedistilor când USR își bagă oamenii la sinecuri. Da, PSD a votat pentru oamenii USR, iar parlamentarii useristi pentru oamenii PSD. Așa au procedat și la ASF sau Curtea de Conturi. Ce bune sunt sinecurile politice plătite cu mii de euro pe luna!”, este comentariul jurnalistului la dezvăluirile făcute de Dan Tănasă pe marginea acestui subiect.

Ce spune Dan Tănasă:

Propunerea USR la CNCD, numită cu voturile „ciumei roșii”

Cătălina Olteanu, propunerea Uniunii Salvați România (USR) pentru Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost numită ieri în funcție cu votul parlamentarilor Partidului Social Democrat (PSD). „Ciuma roșie” nu e bună, în schimb voturile „ciumei roșii” sunt foarte bune.

USR, formațiunea politică alimentată în principal de ura împotriva „ciumei roșii”, nu are nicio problemă să profite de pe urma voturilor parlamentarilor „ciumei roșii”. „Ciuma roșie” e nașpa, voturile „ciumei roșii” sunt foarte bune pentru cei de la USR.

Se pare că USR-ul lui Dan Barna a împrumutat de la PSD nu doar voturile ci și meteahna de a numi în funcții publice oameni fără legătură cu domeniul în care sunt numiți. Așa stau lucrurile și în cazul Cătălinei Olteanu”, scrie Dan Tanasă pe blogul său.

Jurnalistul face şi o scurtă prezentare a candidatei Olteanu: “Despre Cătălina Oltenu USR afirmă pe pagina sa de internet că are „8 ani în domeniul apărării drepturilor omului și combaterii discriminării”. Afirmația este în realitate o minciună mare cât casa, dovedită chiar de CV-ul acesteia. În realitate, Olteanu nu are nicio experiență în domeniul apărării drepturilor omului și combaterii discriminării, ceea ce înseamnă că Olteanu nu a respectat prevederile art. 23 alin. 3 litera d din O.U.G. nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare care prevede foarte clar următoarele: candidații pentru postul de membru în Colegiul Director al CNCD trebuie să aibă „o activitate recunoscută în domeniul apărării drepturilor omului și combaterii discriminării”.

Olteanu, numită la CNCD cu 271 voturi “pentru” şi 51 “împotrivă”, are licență și master în limbi străine, domeniu fără legătură cu activitatea CNCD. Mai mult, nicăieri în CV-ul Cătălinei Olteanu nu apare vreo mențiune legată de apărarea drepturilor omului sau combaterea discriminării, experiența ei fiind în principal în zona ONG-urilor care se ocupă de programe pentru romi. Să scrie în CV „servicii educaționale pentru romi”, „facilitator educațional” și „creșterea incluziunii sociale a romilor” iar tu să citești combaterea discriminării înseamnă să minți. Iar la asta cei de la USR se pricep foare bine. Uite cum cei care există doar ca să țină în viață sloganul „ciuma roșie” cu care prostesc o groază de proști nu au nicio problemă să stea la aceeași masă, să negocieze cu „ciuma roșie” și să primească voturi de la aceeași „ciumă roșie”. Dar altfel USR e alternativa. Da, sigur că da”.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *