Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire scoate la iveală dedesubturile politicii din Galați

Jurnalistul Silviu Mănăstire a vorbit în emisiune „Dosar de politician” de miercuri seara de la B1 Tv despre problemele municipiului Galați și primarul Marius Stan despre care spune că „a eșuat lamentabil dovedind încă o data că nu este suficient să vrei să conduci o comunitate, un minister sau orice altceva, trebuie să și poți, ori să te ducă mintea.”

Silviu Mănăstire consideră că Marius Stan este dovada vie a faptului că fotbalul și administrația sunt două chestiuni total diferite, problemele locuitorilor din Galați neschimbându-se deloc în ultimii ani: sistemul de încălzire centralizat este distrus, termocentrala orașului are datorii uriașe la Romgaz, avariile sunt la ordinea zilei, iar conductele sunt vechi și explodează la propriu.

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului de investigații Silviu Mănăstire:

„Una dintre cele mai mari dezamăgiri politice din ultimii ani este Marius Stan, primarul orașului Galați. În 2012 Stan fusese convins de Crin Antonescu să candideze în numele USL pentru primăria Galațiului, un oraș- port bogat și important altădată, transformat într-o ruină de politicieni. Dezastrul de la Galați are legătură cu îngroparea lentă a combinatului siderurgic unul dintre cele mai mari și perfomanțe din Europa. Odată cu distrugerea combinatului, Galațiul s-a prăbușit economic iar acum se poate „lăuda” că fiind unul dintre cele mai prost administrate mari orașe din România.

Marius Stan și blaturile politice din Galați

Primarul Marius Stan era văzut ca un salvator acum 4 ani după ce timp de 20 de ani politicienii de la PSD au jefuit bugetele publice. Stan avea o imagine impecabilă de manager de succes după ce a făcut performanță cu echipa de fotbal Oțelul Galați. Marius Stan a eșuat însă lamentabil dovedind încă o data că nu este suficient să vrei să conduci o comunitate, un minister sau orice altceva, trebuie să și poți sau să te ducă mintea. Și mai ales, Marius Stan dovedește că fotbalul și administrația sunt două chestiuni total diferite. Problemele locuitorilor din Galați au rămas aceleași în ultimii ani: sistemul de încălzire centralizat este distrus din cauză că termocentrală orașului are datorii uriașe la Romgaz. Zilnic se inregisteaza avarii, conductele sunt vechi și explodează la propriu.

În fiecare an galațenii trebuie să cerșească bani de la Guvern pentru a avea încălzire iarna. Viață la Galați este o loterie, nu știi dacă ai apa caldă sau încălzire zi de zi. Canalizarea și rețeaua de apa sunt și ele nereabilitate. Galațiul este plin de străzi cu gropi și trotuare care atentează la siguranța șoferilor și a pietonilor, câinii par de la o zi la altă și mai mulți iar transportul public local de persoane este învechit și falimentar.

Toate aceste informații sunt publicate de presa locală din Galați, aceeași presă care l-a sprijinit pe Marius Stan să ajungă primar în 2012. Două din marile promisiuni electorale ale fostului șef de echipă de fotbal rătăcit în administrație a fost că va construi un stadion și un complex olimpic la Galați. Evident că nu le-a făcut. Stan și-a intitulat în mod pompos campania electorală din 2012 „Noul Galați”. Se vede treabă că noul Galați mai trebuie să aștepte. E greu de înțeles ce este în capul oamenilor de genul lui Marius Stan, s-a făcut primar știind că nu are habar de administrație. Din nefericire pentru fostă vedetă fotbalistică, procurorii DNA dau târcoale asemenea rechinilor primăriei din Galați. În vizorul procurorilor s-ar află un anume Aurel Vlaicu ce deține funcția de manager al orașului.

Vlaicu este cel care se ocupă de banii și contractele primăriei și are dublă calitate: este mână dreaptă a primarului Stan dar și viitor ginere, conform relatărilor din presă gălățeană. Acest Aurel Vlaicu este logodnicul fiicei mai mari a primarului, Oana-Alină Stan. De-a lungul timpului Vlaicu a lucrat pentru doi dinozauri politici arestați de DNA. În perioadă 2005-2009, Aurel Vlaicu, băiatul cu banii de la primăria Galați a fost consilier parlamentar și expert la grupul parlamentar al PSD din Cameră Deputaților. Vlaicu era catalogat drept omul lui Hrebenciuc, fostă eminența cenușie a PSD-ului.. Vlaicu a fost transferat apoi de șmecherii din PSD în ograda lui Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei.

Actualul city manager de la Galați a făcut parte din echipa de campanie a lui Oprescu iar după câștigarea alegerilor și-a încasat recompensa sub forma funcție de director general al Direcției Generale Operațiuni din cadrul Primăriei Generale.În 2012 Vlaicu a fost preluat la Galați de primarul Stan iar de atunci acest personaj face legea în Primărie. Procurorii DNA de la București urmăresc acum mai multe afaceri făcute în mandatul lui Marius Stan și cine știe dacă îl va apucă luna iunie pentru o noua candidatură. Stan va candida pentru un nou mandat la Galați din partea UNPR-ului condus de Gabriel Oprea, din cauza ca a dat bir cu fugiții din PNL.

Pe de altă parte, șeful PSD Galați, controversatul Dan Nica vrea să-l ajute pe Stan să câștige un nou mandat de primar: de aceea l-a desemnat candidat din partea PSD, pe un iepuraș de 33 de ani pe nume Ionuț Pucheanu, șeful tineretului PSD de la Galați. De cealaltă parte liberalii lui Iohannis nu sunt deloc interesați să câștige primăria Galațiului din cauza că îl trimit în cursă pe un fost PSDist, băgat în afaceri controversate. Asta pe înțelesul lui Marius Stan se numește blat politic, un lucru pe care primarul cu siguranță și-l aduce aminte din vremea în care se ocupă de fotbal”, .a explicat Silviu Mănăstire.

1 comentariu la “Silviu Mănăstire scoate la iveală dedesubturile politicii din Galați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *