Skip to content
Politică

Silviu Mănăstire scoate la iveală un mare cadou al lui Lazăr pentru Kovesi EXCLUSIV

psnews.ro

Jurnalistul Silviu Mănăstire a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a scos la iveală dedesubturile a ceea ce la prima vedere părea o lovitură a procurorului general Augustin Lazăr împotriva șefei DNA, Codruța Kovesi – ne referim la clasarea dosarului pornit de la plângerea Laurei Kovesi după scurgerea în presă a unor înregistrări în care ea cerea capete grele de miniștri și chiar pe cel al premierului de la acea vreme, Sorin Grindeanu.

Concret: Mănăstire a dat de înțeles că astfel Kovesi este salvată de la amănunte incomode ce ar fi putut apărea în spațiul public pe măsură ce dosarul ar fi avansat.

„Este o chestiune extrem de interesantă. Fără niciun fel de subiectivism: a fost un eveniment extrem de important, care trebuia lămurit: cine a făcut înregistrarea, unde s-a făcut, dacă sunt chestii penale… Eu cred c-au închis dosarul ăsta tocmai ca s-o protejeze pe Kovesi. Dac-ar fi intrat pe fondul problemei și dacă s-ar fi dovedit că Kovesi a încălcat regulamentul și statutul procurorului… Gândește-te și la chestia asta! Nu e că s-a supărat Lazăr pe Kovesi și c-a închis dosarul. Poate că l-a închis tocmai ca să îngroape cu totul scandalul ăsta. Dar de aici până la a vedea dacă ce zicea Kovesi e adevărat: dacă a făcut intervenții, dacă a intrat în dosare, dacă le-a dat ordine… Că de acolo pare că un șef le trasează niște sarcini să scoată dosare cu miniștri, să facă tam-tam mediatic… Aia am înțeles noi. Dar noi n-am înțeles dacă înregistrările sunt reale. Poate de fapt închiderea vizează spălarea lui Kovesi”, a opinat Mănăstire.

Alt subiect la care s-a referit realizatorul de la B1 TV a fost citarea lui Liviu Dragnea la DNA în dosarul Teldrum-Belina, Silviu Mănăstire susținând că mutarea a venit tocmai acum, când majoritatea PSD-ALDE are șanse mari să treacă legile justiției în Parlament.

Treaba asta cu DNA-ul care îl cheamă pe Dragnea exact în momentul în care trebuie să treacă legile justiției pute de la o poștă! Dacă era ceva de discutat, trebuia discutat acum o lună și jumătate, când au început audierile. Au luat-o pe Sevil Shhaideh? Săptămâna următoare trebuia să-l cheme la întrebări și pe Dragnea, pentru că noi aveam deja informațiile devoalate în spațiul public de Ponta, care a zis că Dragnea s-a dus la el cu Belina. Deci tu, procuror, le chemi pe Sevil, pe Rovana, dar a doua săptămână cheamă-l și pe Dragnea! De ce îl chemi după două luni?

DNA-ul acționează la fel de politic și la fel de marketat de imagine ca ăștialalți. DNA face politică judiciară tot pe imagine – în sensul: «Au ieșit oamenii în stradă? OK. S-a copt oarecum povestea asta cu protestele împotriva legilor justiției? Bun: ăsta e momentul în care să i-o dăm lui Dragnea», pentru că e momentul de maximă vizibilitate: au ieșit oamenii acum o săptămână; probabil o să iasă și duminică. Ei își calculează pașii judiciari după cum se mișcă opinia publică. De fapt, e o chestie pe care Kovesi a recunoscut-o în înregistrări: «Hai să scoatem un ministru, că acum e momentul, după Ordonanța 13! E un pic de tămbălău, avem susținere publică și acum ar fi cazul să ieșim cu un dosar mai interesant». Și ei fac jocuri de imagine”, a detaliat ziaristul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *