Simion şi AUR spun că vor ca tinerii să fie educaţi. Atunci să-i încurajeze să nu mai stea pe TikTok

Foto Inquam Photos

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc critică TikTok, despre care afirmă că a devenit o platformă care încurajează teribilismul, plină de” filmuleţe false, de minciuni şi intoxicări”, iar acest lucru poate fi o vulnerabilitate în cadrul proceselor electorale. Ea consideră că, în ceea ce priveşte abordarea faţă de TikTok, România trebuie să meargă în siajul Uniunii Europene şi al SUA, iar TikTok ”trebuie să facă în aşa fel încât să respecte legile noastre”. Senatoarea se referă la liderul AUR George Simion şi la formaţiunea acestuia, care utilizează preponderent TikTok pentru a-şi transmite mesajele, sugerându-le ca, dacă vor ca tinerii să fie educaţi, să-i încurajeze să nu mai stea pe TikTok. ” Domnilor de la AUR, haideţi să lăsăm politizarea şi să ne preocupăm să ne protejăm copiii de pericolele din online. Iar când vorbesc despre pericole mă refer inclusiv la derapajele de limbaj pe care chiar cei de la AUR le promovează. Derapaje care nu fac altceva decât să afecteze noua generaţie. Iar acest lucru este de neacceptat”, conchide senatoarea.

Poziţia Nicoletei Pauliuc vine după ce HotNews.ro a publicat sâmbătă rezultate ale unui sondaj realizat pentru iniţiativa civică nonpartizană „Tinerii votează” de către institutul IRES. Rezultatele, citate de tineri, arată că AUR  are în jur de 15% intenţie de vot în segmentul de vârstă 18-35 de ani. De asemenea, o circulară secretă a AUR pentru candidaţii la alegerile locale le recomanda acestora „filmări într-un singur format: TikTok”.
”Discuţia privind TikTok nu trebuie supra-simplificată, aşa cum doresc cei de la AUR. Sunt multe aspecte care trebuie luate în seamă. O abordare propagandistică şi simplistă, fără temei, nu-şi are rostul. Să nu uităm că SUA au condiţionat păstrarea în legalitate a TikTokului de vânzarea companiei. Experţii de securitate au constatat că aplicaţia colectează toate datele utilizatorilor şi le trimite către China. Scrie clar în Termeni şi Condiţii: TikTok (chiar fără permisiunea explicită a utilizatorului) poate vedea şi mesajele trimise, înregistrând ritmul în care utilizatorii folosesc tastatura. Această aplicaţie chiar a devenit un fel de BigBrother care vede tot. Aşa cum  am arătat şi în iniţiativa mea, susţinută de OFL, privind Protejarea Copiilor în mediul Online, astfel de aplicaţii îi afectează psihologic şi emoţional pe copiii noştri. Sunt studii foarte serioase care arată că modul în care este conceput algoritmul are ca scop crearea dependenţei la fel ca un drog”, afirmă Pauliuc.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL