Simona Bucura-Oprescu: Românii să nu accepte să lucreze fără toate veniturile declarate

Simona Bucura-Oprescu
Sursa foto: Facebook / Simona Bucura-Oprescu

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, face un apel la lucrătorii români, cărora le recomandă să nu accepte că muncească fără ca toate veniturile lor să fie declarate şi taxate, ea explicând că cei care acceptă acest compromis acceptă şi că vor avea pensii mai mici.

„Românii să nu accepte să lucreze fără toate veniturile declarate, fiindcă dacă ai acceptat asta înseamnă că ai acceptat un compromis şi cu privire la pensia ta. Este foarte important ca românii să înţeleagă că fiecare tip de venit, dacă este purtător de contribuţii de asigurări sociale, înseamnă că vei avea şi o pensie mai mare şi trebuie de fiecare dată să fie atenţi la acest aspect”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu duminică seară, într-o emisiune la România Tv.

Aceasta a amintit că noua lege a pensiilor recunoaşte sporurile nepermanente, al treisprezecelea salariu, acordul global „astfel încât toate veniturile purtătoare de contribuţii de asigurări sociale să fie luate în calcul” atunci când sunt stabilite punctele de contributivitate folosite la calcularea pensiilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: