Skip to content
Politică Sport

Simona Halep a învins-o pe Barty şi s-a calificat în sferturi la Cincinnati

Simona Halep, liderul WTA, s-a calificat, vineri, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati, trecând în turul trei de sportiva australiană Ashleigh Barty, numărul 16 mondial şi favorită 16, pe care a învins-o săptămâna trecută şi în semifinale la Montreal.

Halep s-a impus cu scorul de 7-5, 6-4, într-o oră şi 29 minute.

Meciul ar fi trebuit să aibă loc noaptea trecută, dar a fost amânat din cauza ploii pentru astăzi, la ora 18.00. Chiar şi cu această amânare, confruntarea a început cu aproximativ jumătate de oră întârziere, tot din cauza ploii.

Simona Halep şi-a adjudecat primul set în 46 de minute, după ce a reuşit două break-uri, în timp ce adversara sa a reuşit un break. În setul al doilea, în care Halep a făcut break tot de două ori şi Barty tot o dată, pe final, când conducea cu 5-4, Darren Cahill a sfătuit-o pe româncă să nu se complice şi să fie pozitivă. Halep a câştigat setul doi în 43 de minute şi a obţinut calificarea în sferturile turneului.

Dacă vremea va permite, Simona Halep va juca în această noapte în sferturile de finală, cu sportiva ucraineană Lesia Ţurenko, locul 44 WTA. Cele două au mai fost adversare de patru ori, ultima dată în 2014, şi de fiecare dată învingătoare a fost Halep.

Meciul Halep – Ţurenko va fi al cincilea din programul zilei de vineri de pe terenul 3, după trei confruntări de simplu masculin şi una de dublu masculin.

Premiul pentru participarea în sferturile de finală este de 61.000 de dolari şi 190 de puncte.

Citește mai mult: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *