Skip to content
Societate Sport

Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, după 0-6, 6-2, 4-6, cu Karolina Pliskova

Simona Halep, locul 5 WTA, a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, după ce a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-0, 2-6, 6-4, de jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 2 WTA, în ultima etapă a Grupei Violet, scrie Agerpres.

Cele două jucătoare au oferit un meci ca un montagne russe, cu perioade dezechlibirate de joc, în care fie una, fie cealaltă a dominat clar.

Simona Halep i-a oferit totul pe tavă Karolinei Pliskova în primul set, propriile greşeli şi puncte uşor de închis. Fără să fie încurcată în vreun fel sau mişcată prea mult, sportiva cehă a bombardat constant şi precis terenul româncei, a servit tare şi bine şi a luat un „bagel” în 20 de minute. Cu zece greşeli neforţate (trei, Pliskova) şi tot atâtea puncte câştigate, Halep nu putea spera la mai mult.

Cahill a intervenit în pauza dintre seturi şi i-a corectat evoluţia, punând-o să stea mai în spate, să joace mai mult pe reverul rivalei şi să înalţe un pic mingile.

Aplicând sfaturile, campioana de la Wimbledon a dat semne de viaţă în setul al doilea, pe care l-a început cu break, consolidat destul de greu cu serviciul, după ce a salvat o minge de rebreak.

Pliskova şi-a mai pierdut din precizia din primul set, dar tot a reuşit să egaleze la 2. Însă raportul de forţe din teren se schimbase deja şi românca a mers şnur şi ea şase ghemuri la rând. După primele patru, Halep a egalat la seturi, cu 6-2, scor înregistrat după 57 de minute de joc.

Jucătoarea din Cehia şi-a oprit coborârea abruptă în evoluţie la 0-2 în decisiv. Halep începuse şi acest set cu break, dar din al treilea ghem şi-a pierdut brusc orientarea şi reperele trasate de Cahill în pauza după primul set, în timp ce adversara şi-a recuperat calmul şi loviturile devastatoare de la început. Pliskova a câştigat iar multe ghemuri la rând, cinci. Certată de antrenorul ei, Halep a revenit până la 4-5, scor la care şi-a pierdut serviciul şi partida, după ce a avut 30-0 şi după o oră şi 43 de minute de joc. Sportiva cehă a fructificat prima minge de meci avută, cu mult noroc, ajutată de banda fileului.

Cu două victorii şi o înfrângere, Pliskova a ocupat locul al doilea în Grupa Violet va evolua, sâmbătă, în semifinale cu liderul WTA, australianca Ahleigh Barty. În cealaltă semifinală se vor întâlni ucraineanca Elina Svitolina, locul 8 WTA, deţinătoarea trofeului şi elveţianca Belinda Bencic, locul 7 WTA.

După ultimul turneu al anului, Halep rămâne cu o victorie în trei meciuri, cu locul 3 în grupă, cu un premiu de 690.000 de dolari şi cu 500 de puncte WTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *