Skip to content
Societate Sport

Simona Halep a revenit în România după ce a câştigat turneul de la Wimbledon

Inquam Photos / Octav Ganea

Simona Halep a revenit, luni, în ţară, după ce a câştigat pentru prima dată în carieră turneul de la Wimbledon.

Halep a sosit la aeroportul Otopeni cu o aeronavă British Airways şi a fost întâmpinată la scara avionului de ministru Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, de preşedintele FR Tenis, Ion Ţiriac, de fostul tenismen Ilie Năstase, de preşdintele COSR, Mihai Covaliu, care i-au oferit buchete de flori. Şi preşedintele Klaus Iohannis a trimis un buchet de flori pentru jucătoarea română, anunță news.ro.

Îmbrăcată complet în alb, ţinuta obligatorie a All England Club şi cu replica trofeului cucerit la Londra, campioana de la Wimbledon a fost invitată apoi la Salonul Prezidenţial.

Este o primire deosebita. As vrea sa multumesc familiei in primul rand pentru tot sprijinul pe care mi l-a oferit de cand am inceput sa joc tenis, tututor antrenorilor mei, echipei mele care ma ajuta sa ating cel mai inalt nivel in tenisul mondial. Bineinteles, Federatiei si tututor oamenilor care ma sustin, fanilor mei, tuturor oamenilor care isi pun toata energia la meciurile mele si imi transmit gandurile bune. Sunt persoane care au crezut in mine. O sa incep cu doamna Virginia Ruzici. M-a invatat sa cred in mine si sa pot sa castig pe cele mai mari arene. Domnului Tiriac ii multumesc pentru toate sfaturile, mai dure, mai putin dure. Cum bine stim cu totii, de fiecare data ma intorc cu drag in Romania si acasa la mine„, a spus Halep.

Tot luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind decorarea Simonei Halep cu cu Ordinul Naţional ”Steaua României”. Ceremonia va avea loc la o dată ulterioară.

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc. Halep a cucerit anul trecut turneul de la Roland Garros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *