Skip to content
Politică

Simona Halep, calificată în optimile turneului WTA de la Shenzhen

Jucătoarea româncă de tenis, Simona Halep, s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 500.000 de dolari, după ce a dispus în runda inaugurală de Annika Beck (Germania), cu 4-6, 6-4, 6-3.

Simona Halep, principala favorită, a avut nevoie de aproape două ore de joc pentru a trece de Beck, o adversară aflată pe locul 55 în lume.

Simona a început bine, a condus cu 1-0, 2-1 și 3-2, ratând și șase mingi de break, dar Beck a jucat de la egal la egal, reușind un break la scorul de 3-3, după care și-a adjudecat primul set cu 6-4, în 40 de minute.

Halep și-a câștigat serviciul în debutul setului secund, dar apoi Beck a preluat conducerea cu 2-1, Halep a făcut rebreak, cele două mergând cap la cap până la 4-4, când Simona a mai câștigat o dată pe serviciul adversarei, iar apoi a luat setul cu 6-4, egalând situația.

În decisiv, Halep a avut un finiș remarcabil, cu patru ghemuri câștigate la rând, după ce a fost condusă cu 3-2, obținând victoria cu 4-6, 6-4, 6-3, după o oră și 53 de minute.

Simona Halep a arătat în primul său meci din 2015, an pe care îl începe alături de antrenorul Victor Ioniță, că are probleme la serviciu, adunând nu mai puțin de 10 duble greșeli (a reușit și patru ași).

Simona Halep și-a asigurat 4.928 dolari și 30 de puncte WTA, iar în optimi o va întâlni pe rusoaica Natalia Vihlianțeva (17 ani, 584 WTA), informează Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *