Skip to content
Sport

Simona Halep, după calificarea în turul al treilea al US Open: Am fost norocoasă azi

Twitter

Simona Halep a declarat, după victoria obţinută în meciul cu Kristina Kucova din turul al doilea al US Open, că a avut noroc deoarece partida ei a fost mutată de pe terenul 17 pe arena Arthur Ashe, acoperită, în condiţiile în care întâlnirile de la Flushing Meadows au fost perturbate de ploaie.

Este extraordinar să revin aici, anul trecut nu am participat, iar anul acesta am avut multe accidentări, astfel că sunt fericită că pot juca şi câştiga câteva meciuri. Este frumos să joc în faţa voastră, vă mulţumesc că aţi venit, a fost o plăcere! Întotdeaunea este extraordinar să joci la US Open, este o atmosferă deosebită. Mă simt mai bine (n.r. – după accidentări), sunt mult mai încrezătoare.

Înaintea turneului am fost un pic îngrijorată de accidentări, nu prea am jucat în ultimele şase luni şi este întotdeauna dificil să stăpâneşti presiunea la un gran slam, dar cred că m-am descurcat bine în aceste două meciuri. Primul a fost foarte greu. Şi al doilea a fost greu, este întotdeauna dificil să joci pe terenul central, e întotdeauna o provocare să joc aici. (n.r. – când a aflat că va juca pe Arthur Ashe Stadium – iniţial a fost programată pe terenul 17).

Am fost un pic norocoasă astăzi, am avut şansa să joc aici, cu acoperişul închis. Am aflat după încălzirea de dimineaţă că voi juca pe terenul central. Am fost fericită şi m-am bucurat de aceste momente„, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Simona Halep, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12, s-a calificat în turul al treilea al US Open, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-1, pe sportiva Kristina Kucova din Slovacia, locul 111 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser.

Potrivit News.ro, Halep este a cincea oară în turul al treilea din 11 participări la grand slam-ul american şi va evolua în această fază cu Elena Rîbakina din Kazahstan, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 19, sau cu Caroline Garcia din Franţa, locul 62 WTA.

Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale, în 2015. Anul trecut ea nu a participat la acest grand slam, din cauza pandemiei de coronavirus. În 2019, ultima ediţie la care a participat, românca a fost eliminată în turul al doilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *