Skip to content
Sport

Simona Halep, eliminată în optimile de finală ale French Open, după meciul cu Iga Swiatek

Facebook.com/SimonaHalep Facebook.com/SimonaHalep
" "

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a fost învinsă, duminică, scor 6-1, 6-2, de poloneza Iga Swiatek, locul 54 WTA, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros.

Simona Halep, mare favorită la câştigarea trofeului, a fost eliminată de o adversară care a reuşit, probabil, meciul carierei.

" "
" "

Swiatek a luat-o tare de la început pe Halep, în partida de pe arena Philippe Chatrier. Cu forţă, precizie şi agresivitate, poloneza a „îngropat” mingea în terenul româncei. Swiatek a servit puternic, a returnat la fel, mai ales pe serviciul al doilea al Simonei Halep, a jucat contre pied, a făcut pasul în teren, a schimbat la momentul potrivit direcţia jocului, a folosit lovitura scurtă şi a punctat spectaculos.

A fost un recital căruia Halep nu i-a făcut faţă. Ea a fost surprinsă de asaltul adversarei şi trei ghemuri a rămas aproape fără reacţie. Cu mingi înălţate şi cu o încercare de a lungi punctele, fostul lider WTA a părut că poate să intre în meci, că poate să domolească bombardamentul venit de dincolo de fileu, însă rivala nu a lăsat-o.

Jucătoarea română a fost condusă cu 3-0 după numai opt minute de joc, perioadă în care şi-a pierdut serviciul în ghemul secund, apoi a reuşit să pună primul ghem pe tabelă în dreptul ei şi să conducă cu 30-0 pe serviciul adversarei. Acestea au fost singurele momente mai bune ale Simonei Halep, pentru că Swiatek şi-a reluat jocul strălucitor şi nu a mai cedat nimic până la finalul setului, scor 1-6, după 24 de minute de la start.

Cu 17-4 lovituri câştigătoare şi 7-2 erori neforţate, Swiatek a fost jucătoarea care a făcut aproape totul pe teren.

Setul al doilea a curs pe aceleaşi coordonate, cu Swiatek pe tot terenul şi cu Halep mai mereu cu un pas în urma mingii. Jucătoarea poloneză a făcut 2-0, după un break în ghemul I, scor la care Halep a reuşit cu greu să-şi fructifice serviciul, după ce a salvat patru mingi de break. La 1-3, campioana de la Wimbledon şi Roland Garros a mai salvat cinci mingi de break, înainte de a-şi ceda din nou serviciul.

Halep a mai luat un ghem, la 1-5, înainte de a se înclina, cu 2-6, după un meci care a durat o oră şi nouă minute. Sportiva română nu a avut nicio minge de break în această întâlnire.

Iga Swiatek va evolua în sferturi cu olandeza Kiki Bertens, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 5, sau cu italianca Martina Trevisan, locul 159 WTA, venită din calificări.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 283.500 de euro şi cu 430 puncte WTA. Halep rămâne cu un premiu de 189.000 de euro şi cu 240 de puncte WTA după această ediţie a turneului de la Roland Garros.

Halep a câştigat ediţia 2018 a French Open, a mai fost finalistă în 2014 şi 2017 şi anul trecut a fost eliminată de americanca Amanda Anisimova, în sferturi, scor 2-4, 4-6.

Swiatek a oprit la 17 numărul de victorii consecutive ale Simonei Halep, în acest an.

În ciuda acestui eşec, Simona Halep nu este în pericol să-şi piardă locul 2 WTA.

" "

1 comentariu la “Simona Halep, eliminată în optimile de finală ale French Open, după meciul cu Iga Swiatek

  1. @ Înfrângerea Simonei Halep se aseamnă și cu cea a Gabrielei Firea la alegerile locale , însă a rămas CT Popescu în presă să comenteze, un idivid deosebit d pregătit care cunoaște până și limitele divinității, amic și cu Copos , care are și dumnealui opinii, ? Totuși un fel de Gheorghe Becali al presei, cu trecerea vremii, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *