Skip to content
Sport

Simona Halep, eliminată în optimile de finală ale turneului US Open

Twitter

Simona Halep, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12, a ratat calificarea în sferturile de finală ale US Open, după ce a fost învinsă, duminică, de ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, cu scorul de 6-3, 6-3.

Pe Arthur Ashe Stadium, s-au întâlnit două jucătoarea care se cunosc foarte bine, după cele zece meciuri directe disputate anterior (scorul era 5-5) şi care au un stil de joc asemănător: cu mult efort, cu lovituri de pe fundul terenului, cu lovituri către marginile laterale ale terenului şi cu schimbări bruşte de direcţie.

Duminică, a avut câştig de cauza jucătoarea mai precisă, cu serviciu mai bun, mai proaspătă, mai calmă şi mai în formă, iar aceasta fost Elina Svitolina. Potrivit News.ro, fostul lider WTA a reuşit câteva lovituri excepţionale în setul al doilea, ridicând în picioare numerosul public prezent pe arena picipală de la Flushing Meadows, majoritar de partea româncei.

Elina Svitolina va evolua în faza următoare cu germana Angelique Kerber, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16, şi jucătoarea canadiană Leylah Fernandez, locul 73 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 265.000 de dolari şi cu 240 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în optimi primesc câte 425.000 de dolari şi 430 de puncte WTA fiecare.

Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale, în 2015, iar în 2016 a ajuns în sferturi. Anul trecut ea nu a participat la acest grand slam, din cauza pandemiei de coronavirus. În 2019, ultima ediţie la care a participat, românca a fost eliminată în turul al doilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *