Skip to content
Sport

Simona Halep, în sferturi la Dubai, după 1-6, 6-2, 7-6 (7), cu Ons Jabeur

Facebook/Simona Halep

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat în sferturile de finală ale turenului de categorie Premier de la Dubai, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 1-6, 6-2, 7-6 (7), pe sportiva tunisiană Ons Jabeur, locul 45 WTA, beneficiară a unui wild card, conform news.ro. După primele două seturi, Halep a acuzat dureri la spate şi a cerut asistenţă medicală.

Halep  a evoluat sub nivelul arătat la Australian Open. Deşi nu a impresionat, ea a reuşit să se impună după o partidă de două ore, cu un final dramatic, câştigată la a patra minge de meci, salvând la rândul ei o minge de meci a rivalei.

Halep va evolua în faza următoarea cu Arina Salablenka din Belarus, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 7, care a trecut în optimi, cu 6-4, 6-3, de belgianca Elise Mertens, locul 22 WTA, după o oră şi jumătate de joc. Jucătoarea română condcuce cu 2-1 în întâlnirile directe. Ultima partidă a fost câştigată de sabalenka, anul acesta, în sferturi, la Adelaide, scor 6-4, 6-2.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 50.100 de doalri şi cu 100 de puncte WTA.

La ediţia trecută, Halep a fost eliminată în sferturi de elveţianca Belinfda Bencic, cu scoruld e 4-6, 6-4, 6-2. Românca a câştigat ediţia din 2015 a turneului din Emiratele Arabe Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *