Skip to content
Societate Sport

Simona Halep începe, marți, drumul spre al treilea trofeu de Mare Șlem din carieră: Are o adversară infernală în primul tur de la Australian Open, care a făcut deja două victime de marcă în 2020

facebook australian open

Simona Halep, locul #3 în ierarhia mondială WTA, își începe marți aventura de la Australian Open și o va înfrunta în primul tur pe Jennifer Brady din SUA, #49 WTA. Meciul va avea loc după ora 10:00 și va fi transmis în direct de Eurosport 2.

O singură dată s-au mai înfruntat Halep și Brady. Se întâmpla la Rogers Cup 2019, când Simona ceda primul set, dar reușea să-și păstreze calmul și să recapete controlul partidei, impunându-se la capătul unui joc nebun, scor 4-6 / 7-5 / 7-6.

Jennifer Brady se poate lăuda că, în puținele meciuri jucate în 2020, a făcut deja două victime de renume din circuit. Este vorba despre fosta câștigătoare de Mare Șlem Maria Sharapova și Ashleigh Barty, actualul lider mondial, pe care le-a învins la WTA Auckland.

Simona Halep vine pentru a 11-a oară la Australian Open, competiție la care își înregistra cea mai bună performanță în 2019, când ajungea în marea finală, unde avea să o înfrunte pe Caroline Wozniacki, cu trofeul și cu locul #1 mondial pe masă. Sportiva noastră pierdea primul set în tiebreak, dar reușea să și-l adjudece autoritar pe al doilea.

Ei, bine, ce a urmat a fost demn de istoria sportului, pentru că tenismena daneză, în disperarea de a câștiga primul său turneu de Mare Șlem din carieră, s-ar fi folosit de un tertip mai puțin moral, dar perfect legal, acuzând așa-zise dureri pentru a-i rupe ritmul Simonei. În cele din urmă, Wozniacki închidea actul decisiv la 6-4.

La nivel de performanțe de apărat, Simona Halep vine după un Australian Open 2019 destul de sec, în care a reușit doar o optime de finală. Serena Williams o bătea atunci, scor 6-1 / 4-6 / 6-4, potrivit B1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *