Skip to content
Sport

Simona Halep, nominalizată pentru Fed Cup Heart Award

Simona Halep a fost nominalizată, alături de Anastasija Sevastova, Georgina Garcia-Perez şi Ashleigh Barty pentru Fed Cup Heart Award, ca urmare a prestaţiilor lor de la întâlnirile de Cupa Federaţiei din luna februarie, din Grupa Mondială şi Grupa Mondială II, informează News.ro..

 “Cele patru li se alătură nominalizatelor din trei grupe regionale – Johanna Konta şi Natalia Vihlianţeva în Europa/Africa, Carolina Melingeni Rodrigues Alves şi Maria Camila Osorio Serrano pentru Americi şi Zarina Diyas şi Zhang Shuai pentru Asia/Oceania”, se menţionează pe site-ul fedcup.com.

Simona Halep a fost “o inspiraţie pentru România”, care le-a administrat campioanelor en titre, Cehia, primul eşec acasă de după 2009, la Ostrava, notează site-ul Fed Cup. Halep a obţinut două victorii, scor 6-4, 6-0 cu Katerina Siniakova şi 6-4, 5-7, 6-4 cu sportiva Karolina Pliskova. “Întâlnirea a devenit o luptă titanică”, fiind decisă în al cincilea meci. Halep “şi-a pus mai mult decât amprenta”, iar România s-a calificat în semifinale pentru prima dată de la introducerea formatului Grupei Mondiale, menţionează fedcup.com.

Letona Anastasija Sevastova a contribuit la victoria Letoniei în întâlnirea cu Slovacia, scor 4-0, şi la accederea în premieră în play-off-ul Grupei Mondiale.

Georgina Garcia-Perez a acces cu echipa Spaniei în play-off-ul Grupei Mondiale, după o victorie cu 3-2 în întâlnirea din februarie cu Japonia, din Grupa Mondială II.

Ashleigh Barty a fost vedeta Australiei în întâlnirea cu SUA din Grupa Mondială, câştigată cu 3-2. Ea a câştigat două meciuri de simplu şi decisivul de dublu. Ca urmare a acestui success, australiencele s-au calificat în semifinalele Fed Cup.

Fed Cup Heart Award este la ediţia a zecea şi recompensează jucătoarele care şi-au reprezentat ţara cu distincţie, au arătat curaj excepţional pe teren şi dăruire faţă de echipă.

Fiecare câştigătoare va primi un cec pe care îl va dona.

Votarea va avea loc în perioada 15-22 martie, iar cele patru câştigătoare vor fi anunţate luni, 25 martie.

Simona Halep a câştigat Fed Cup Heart Award în 2014, pentru zona Europa/Africa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *