Skip to content
Sport

Simona Halep nu va evolua pentru România nici la meciul cu Italia, din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială

Inquam Photos / Octav Ganea

Simona Halep a hotărât să nu reprezinte România nici la duelul cu Italia, din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială. Ea consideră că există suficiente jucătoare capabile să o înlocuiască la întâlnirea care va avea loc pe 17-18 aprilie, cel mai probabil tot la Cluj-Napoca.

Altfel, la începutul lui 2020, sportiva noastră a anunțat că va fi foarte atentă la programul din acest an și că se va concentra pe Olimpiadă. Simona Halep a dezvăluit că, pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpice, va renunța în acest an la participarea în Fed Cup.

Deși întâlnirea este crucială pentru România în vederea rămânerii în Grupa Mondială, Simona Halep a decis să nu se abată de la programul inițial și să nu evolueze în Fed Cup, informează digisport.ro.

România va juca pe teren propriu confruntarea cu Italia, în perioada 17-18 aprilie, după ce a fost învinsă în weekend la Cluj-Napoca, de Rusia, cu 3-2, în meci pentru calificarea la turneul final al competiţiei, însă în echipa noastră nu au evoluat cele mai bune jucătoare din ierarhia WTA – Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu sau Monica Niculescu. Echipa a fost compusă din Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (167 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (198 WTA).

România, semifinalistă anul trecut, a fost cap de serie la tragerea la sorţi.

Italia (Jasmine Paolini, Camila Giorgi, Giulia Gatto-Monticone, Martina Trevisan, Elisabetta Cocciaretto, căpitan nejucător Tathiana Garbin) a câştigat Grupa B din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa, după 3-0 cu Austria, 2-1 cu Estonia şi 3-0 cu Grecia.

Cele două echipei s-au înfruntat până acum de trei ori, Italia având 2-1 în meciurile directe. Italia se impunea în 1975, în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Aix-en-Provence (Franţa), perechea Virginia Ruzici/Mariana Simionescu aducând punctul echipei noastre.

Singura victorie a României s-a înregistrat în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obţinute de Virginia Ruzici şi de perechea Ruzici/Simionescu. Ultima confruntare a avut loc în 1997, la Bari, Italia învingând cu 2-1 în primul tur al Grupei I a zonei Europa/Africa. Alina Tecşor obţinea singura victorie a echipei noastre.

Italia are două jucătoare în top 100 WTA, Jasmine Paolini pe 94 şi Camila Giorgi pe 100. Celelalte componente ale echipei sunt Giulia Gatto-Monticone – 149, Martina Trevisan – 152, Elisabetta Cocciaretto – 154.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *