Skip to content
Societate Sport

Simona Halep s-a retras de la Stuttgart! Decizia de ultim moment a româncei: „Sunt obosită fizic și mental, am dat totul în Fed Cup” + la ce turneu revine

Simona Halep (2 WTA, 27 de ani) a anunțat în urmă cu scurt timp că nu va participa la turneul de la Stuttgart din această săptămână.

Simona Halep are mici probleme la șold, apărute în timpul meciului cu Caroline Garcia din Fed Cup, și a luat decizia de a se retrage de la turneul german în urma unei consultări cu medicii și staff-ul său, a anunțat românca în cadrul conferinței de presă ce a avut loc la Stuttgart.

CE A SPUS SIMONA HALEP:

Am simțit ceva în momentul în care am alunecat în meciul cu Caroline Garcia. Sunt și obosită mental, am dat totul în această confruntare. De asta am decis să mă retrag. Am acum o pauză de două săptămâni pentru odihnă, voi merge acasă pentru a mă relaxa. Trebuie să-mi recuperez șoldul pentru perioada de zgură, unde meciurile sunt foarte fizice. Sunt sigură că mă voi recupera și voi gata.Sunt dezamăgită că nu pot juca aici, era un antrenament bun pe zgură. E un turneu grozav și regret că nu voi putea participa. Totuși, am jucat deja două meciuri pe zgură și sunt mulțumit de nivelul arătat de mine. Sunt mai încrezătoare decât în trecut, sunt campioană en-titre la Roland Garros, abia aștept să revin. E perioada mea preferată din calendar, indiferent de rezultatele pe care le-aș obține acolo.Mă simt bine de fiecare dată când revin pe zgură. În Fed Cup, nivelul meu a fost mai bun decât mă așteptam. Am fost foarte fericită și mulțumită pentru cum am arătat în Fed Cup, în special în meciul cu Garcia, unde nivelul a fost foarte ridicat. Iubesc să joc pe zgură, cred că am jocul potrivit pentru această suprafață. Vom vedea cum vor evolua lucrurile după ce voi reveni. Am fost foarte supărată după eșecul din Fed Cup, dar trebuie să mă recuperez fizic și psihic pentru perioada următoare”, a explicat Simona Halep în conferință.

Halep vine după week-end-ul epuizant din Fed Cup, unde a câștigat ambele meciuri de simplu cu Franța, și a jucat și în meciul de dublu pierdut dramatic alături de Monica Niculescu, împotriva cuplului Garcia/Mladenovic, scor 7-5, 3-6, 4-6.

REVINE LA MADRID

Simona Halep va reveni pe teren la turneul de la Madrid, care începe pe 6 mai. Simona s-a impus în două rânduri la turneul Premier Mandatory din capitala Spaniei, în 2016 și 2017, scrie gsp.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *