Simona Halep, suspendată și cu bani luați. Despre ce sumă e vorba

Sursă foto: Captură Video

În urma implicării sale într-un caz de dopaj, Simona Halep, în vârstă de 31 de ani, a fost sancționată cu o suspendare de 4 ani de către Agenția Internațională pentru Integritatea în Tenis (ITIA).

ITIA a afirmat că utilizarea substanțelor interzise de către Simona Halep a fost un comportament „repetitiv și sofisticat”, planificat cu scopul de a-și îmbunătăți performanțele la turneele de la Wimbledon și US Open.

În consecință, ITIA a solicitat o suspendare de 6 ani, considerând existența unor „circumstanțelor agravante”. Cu toate acestea, tribunalul a respins această cerere, cu mențiunea că există motive de suspiciune.

De asemenea, ITIA a cerut ca toate rezultatele sportive ale Simonei să fie anulate începând cu martie 2022. Cu toate acestea, Sport Resolutions a anunțat că vor fi anulate doar rezultatele obținute după data de 29 august 2022.

„Toate rezultatele obţinute de jucătoare în perioada 29 august 2022 – 7 octombrie 2022 sunt anulate, cu repercusiunile de vigoare, incluzându-se aici returnarea premiilor în bani, a trofeelor şi anularea punctelor”, se menționează în motivarea celor de la Sport Resolutions.

Astfel, Simona Halep trebuie să returneze 80.000 de dolari, sumă ce reprezeintă prezența pe tabloul de simplu de la US Open 2022, unde a fost eliminată în primul tur.

Dacă tribunalul ar fi acceptat sugestia ITIA de a anula toate rezultatele obținute de Simona Halep de când a început să consume suplimentele recomandate în cadrul echipei conduse de Patrick Mouratoglou, suma totală s-ar fi ridicat la aproape două milioane de dolari.

 

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: